
Mac and cheese
Suroviny
- 500 g cestovín cavatappi Combino
- soľ Kania
- 150 g masla Pilos
- 100 g hladkej múky Belbake
- 1000 ml plnotučného mlieka Pilos
- čierne mleté korenie Kania
- 500 g syra cheddar Milbona
- 1 lyžicu sladkej mletej papriky Kania
Potrebujeme
hrniec, panvica, strúhadlo, misa, zapekacia misa
POSTUP
Do vriacej osolenej vody pridáme cestoviny a varíme cca 8 minút. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a pripravíme klasickú svetlú zápražku. Prilejeme mlieko, rozmiešame, osolíme, okoreníme a krátko povaríme.
Tip: „Ak máte radi pikantné jedlá, môžete pridať trochu štipľavej papriky.“
Pridáme ½ nastrúhaného syra, po rozpustení pridáme uvarené cestoviny a dobre premiešame. ½ cestovín s bešamelom preložíme do zapekacej misky a posypeme trochou nastrúhaného syra a sladkou paprikou. Pridáme zvyšné cestoviny a posypeme paprikou a zvyšným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 25 – 30 minút dozlatista.