Teľací steak s bryndzou, prosciuttom a koreňovou zeleninou
Restovaná koreňová zelenina
- 250 g mrkvy
- 250 g petržlenu
- soľ Belbake
- olivový olej Primadonna
- 250 g varenej repy
- mleté čierne korenie
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymian
- 1 lyžica masla Pilos
- šťava z ½ citróna
- 2 lahôdkové cibuľky
Teľacie steaky
- 4 teľacie rezne zo stehna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžica masla
- 4 plátky prosciutto crudo Dulano Selection
- 200 g bryndze Pilos
POSTUP
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- grilovaciu panvicu vhodnú do rúry
Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na hranolčeky a oblanšírujeme (krátko povaríme) vo vriacej osolenej vode. Na rozohriatej panvici s trochou oleja opečieme repu nakrájanú na menšie kúsky. Ochutíme soľou, čiernym korením, nadrobno nasekaným cesnakom a tymianom. Potom na panvicu pridáme oblanšírovanú koreňovú zeleninu, premiešame a ďalej restujeme. Na záver pridáme maslo a šťavu z citróna. Premiešame, stiahneme z ohňa a pridáme nakrájanú jarnú cibuľku.
Teľacie steaky
Umyté a osušené teľacie rezne zľahka naklepeme pod potravinovou fóliou. Ochutíme soľou a čiernym korením. Restujeme ich na rozohriatej grilovacej panvici s trochou oleja. Po chvíli na panvicu pridáme maslo a plátky prosciutta, ktoré opečieme z oboch strán. Keď sú steaky z jednej strany opečené do zlatohneda, obrátime ich a na každý položíme kúsok bryndze. Stiahneme z ohňa, opečené prosciutto položíme na steaky s bryndzou a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 200 °C na približne 1,5 minúty.
Servírovanie
Na porciu opečenej zeleniny položíme steak a prelejeme výpekom.