Pstruh so špenátom, pórom a paradajkami
- 2 filety zo pstruha dúhového
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- ½ póru
- 3 strúčiky cesnaku
- 250 g cherry paradajok mix
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 hrsť mladého špenátu
- šťava z ½ citróna
POSTUP
Očistené filety pstruha prerežeme na polovicu. Na strane s kožou ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a kožou nadol restujeme na rozohriatej panvici. Postupne do panvice pridávame bielu časť póru nasekanú na drobno, cesnak na plátky, paradajky podľa veľkosti na polovice alebo na štvrtiny a olivy. Keď sú filety z jednej strany opečené, obrátime ich, osolíme, okoreníme a ďalej restujeme. Tesne pred dokončením pridáme kúsok masla a necháme roztopiť. Na záver pridáme umytý a osušený špenát, zľahka premiešame a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme porciu zeleniny, na vrch položíme filety pstruha a prelejeme výpekom.