Pečené kurča s jablkami a hrozienkami
- 1 veľké kurča (cca 1,5 kg)
- olivový olej Primadonna
- soľ Belbake
- 1 strúčik cesnaku
- 4 lyžice medu Marlene
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Mikado
- 1 lyžička sušenej majoránky Mikado
- čerstvý rozmarín
- 4 tvrdšie jablká
- hrsť hrozienok Suntree
- 200 ml jablkovej šťavy Vitafit
Potrebujeme
- hlbšia zapekacia nádoba
Postup
Kurča umyjeme a osušíme. Potrieme ho marinádou, ktorú si pripravíme zmiešaním olivového oleja, soli, prelisovaného cesnaku, 2 lyžíc medu, sladkej mletej papriky, nasekaného rozmarínu a sušenej majoránky.
Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníka a nakrájame na štvrťky (10 kúskov si odložíme na neskôr). Jablká zmiešame s hrozienkami a 2 lyžicami medu.
Kurča vložíme do zapekacej nádoby, do vnútra kurčaťa dáme jablká s medom a hrozienkami. Zvyšné jabĺčka poukladáme okolo kurčaťa a podlejeme ho jablkovou šťavou.
Kurča vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme približne 1,5 hodiny (tzn. cca 1 hodinu na 1 kilogram kurčaťa) pri teplote 190°C.