Bravčová panenka na spôsob Teriyaki
- 3 lyžice sójovej omáčky Mikado
- 1 lyžička medu Confeira
- 2 lyžice liehoviny Goldbrand Alliance
- 1 strúčik cesnaku
- 500 g bravčovej panenky
- 1/2 čerstvého ananásu
- morská soľ v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- kuchynské utierky
- pierko na potieranie
Postup
V miske zmiešame sójovú omáčku s medom, alkoholom a najemno nasekaným strúčikom cesnaku. Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a nakrájame na medailóniky, ktoré vložíme do pripravenej marinády. Marinujeme v chladničke asi 1 hodinu.
Kuchynskými utierkami osušíme z mäsa prebytočnú marinádu a grilujeme na rozpálenom grile približne 10 – 15 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky mäsa. Počas grilovania potierame marinádou.
Očistený ananás nakrájame na plátky a grilujeme 2 minúty z každej strany. Počas grilovania ho môžeme potrieť marinádou. Na záver medailóniky posolíme a podávame s plátkom ananásu.