Pomarančová bábovka s mascarpone krémom
Suroviny
Bábovka
- 300 g kryštálového cukru Belbake
- 3 vajcia
- 360 ml mlieka Pilos
- 180 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 670 g polohrubej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- kôra z 1 pomaranča
Sirup
- šťava zo 4 pomarančov
- 100 g kryštálového cukru Belbake
Krém
- 500 g mascarpone Milbona
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 100 g práškového cukru Belbake
- kôra z 2 pomarančov
Kandizované pomaranče
- 4 pomaranče
- 300 g kryštálového cukru Belbake
- 300 ml vody
- 100 g kryštálového cukru Belbake na posýpanie
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, formu na bábovku, sitko, cukrárske
POSTUP
Bábovka
Všetky suroviny spolu vymiešame v robote s nadstavcom metlička. Zmes prelejeme do bábovkovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 90 minút. Bábovku necháme mierne vychladnúť a ešte vlažnú ju vyberieme z formy.
Sirup
Pomaranče odšťavíme a šťavu varíme s cukrom približne 5 minút. Hotový sirup necháme úplne vychladnúť.
Krém
Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie a cukrom dotuha. Prisypeme pomarančovú kôru a ručne premiešame. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou.
Kandizované pomaranče
Umyté pomaranče nakrájame na kolieska a varíme ich v horúcej vode. Následne vodu zlejeme.
Z cukru a vody uvaríme sirup, v ktorom pomaranče varíme približne 30 minút. Odstavíme a necháme ich v sirupe aspoň 60 minút. Pomaranče vyberieme zo sirupu, posypeme cukrom a necháme ich sušiť na plechu vystlanom papierom na pečenie do druhého dňa na teplom mieste.
Plnenie bábovky
Bábovku rozrežeme na 3 časti. Poschodia postupne napúšťame pomarančovým sirupom, krémom a ukladáme na ne kandizované pomaranče. Bábovku na záver ozdobíme poslednou vrstvou krému a kandizovanými pomarančmi.