
Vegánske cupcakes s kokosovým krémom a černicami
Suroviny
Cupcakes
- 350 ml sójového nápoja Vemondo
- 15 ml citrónovej šťavy
- 400 g hladkej múky Belbake
- 250 g kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- štipka soli Kania
- 120 ml slnečnicového oleja Vita D´or
Krém
- 400 g stuhnutého kokosového mlieka Freshona
- 80 g práškového cukru Belbake
- 80 g džemu z čiernych ríbezlí Maribel
Ešte budeme potrebovať
- 200 g černíc
Potrebujeme
zmrzlinovú naberačku, formu na muffiny, papierové košíčky na muffiny, kuchynský robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
Postup
Cupcakes
Sójový nápoj zmiešame s citrónovou šťavou, premiešame a necháme 10 minút postáť, aby sa zrazil. Do odstáteho nápoja prilejeme olej a premiešame. V mise zmiešame suché prísady (múku, cukor, prášok do pečiva a soľ). K sypkým surovinám prisypeme tekuté a premiešame. Cesto naberieme pomocou zmrzlinovej naberačky do pripravených košíčkov. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť vo forme.
Krém
V robote s nadstavcom metlička vymiešame stuhnutú časť kokosového mlieka, práškový cukor a džem dotuha. Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou zúbkovanou špičkou. Vychladnuté cupcakes ozdobíme krémom a čerstvými černicami.