Božie milosti
Suroviny
Cesto
- 300 g hladkej múky Belbake
- 20 g kryštálového cukru Belbake
- 70 g bieleho jogurtu Pilos
- 3 žĺtky
- 30 ml tuzemáku
- 30 ml bieleho vína
- 60 g bravčovej masti Pikok (na potretie cesta)
Ešte budeme potrebovať
- 500 g bravčovej masti Pikok
- 500 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 200 g práškového cukru Belbake
Potrebujeme
- robot s nadstavcom hák, valček, potravinársku fóliu, radielko, kuchynské papierové utierky
POSTUP
V robote s nadstavcom hák vymiešame všetky suroviny okrem bravčovej masti na tuhé a elastické cesto.
Pracovnú plochu pomúčime a cesto rozvaľkáme na obdĺžnik.
Tip: Cesto je správne vymiesené vtedy, ak sa na ňom počas vaľkania tvoria bublinky.
Potrieme ho bravčovou masťou a cesto preložíme na trikrát a ešte raz ho rozvaľkáme. Opäť ho potrieme masťou a poslednýkrát preložíme. Zabalíme ho do fólie a necháme ho odstáť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
V panvici roztopíme bravčovú masť spolu s olejom.
Pracovnú plochu pomúčime, odležané cesto rozvaľkáme natenko a vykrajujeme božie milosti.
Vyprážame ich v zmesi bravčovej masti a oleja z oboch strán dozlatista.
Po vypražení ich preložíme na kuchynské utierky, aby prebytočný tuk stiekol.
Servírovanie
Božie milosti servírujeme posypané práškovým cukrom.