6
7
Torta red velvet

Torta red velvet

1 h 0 m
12 porcií

Cesto

  • 180 g zmäknutého masla Pilos
  • 210 g kryštálového cukru Castello
  • 4 vajíčka
  • 375 g hladkej múky Castello
  • 30 g kakaa Castello
  • 1 a 1/2 lyžičky soli Castello
  • 1 lyžička červeného potravinárskeho farbiva
  • 360 ml cmaru Pilos
  • 2 lyžičky vínneho octu Acentino
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny

Krém

  • 400 g zmäknutého masla Pilos
  • 200 g práškového cukru Castello
  • 1 vanilkový struk
  • 600 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic

Na ozdobenie

  • 125 g ríbezlí

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • 2 tortové formy s priemerom 18 cm
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

Cesto

Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Po jednom zašľaháme vajíčka. Múku, kakao a soľ preosejeme. V cmare rozmiešame farbivo. Postupne k maslovej zmesi striedavo pridávame preosiate suché ingrediencie a cmar s farbivom. V octe rozmiešame sódu bikarbónu. Keď zmes napení, ručne ju vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme do 2 foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.

Krém

Maslo vyšľaháme s cukrom a zrniečkami vanilky do peny. Postupne pridávame nátierku z čerstvého syra. Šľaháme iba krátko (do spojenia), aby sa krémový syr nezrazil.

Torta

Upečené a vychladnuté korpusy rozrežeme vodorovne na polovice. Každý plát korpusu natrieme pripraveným krémom. Uložíme na seba a uhladíme boky torty. Zvyšný krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na vrch torty striekame ružičky. Na záver dozdobíme ríbezľami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    31. máj 2019, 11:00

    Chcela by som sa opytat ci pani Bušova tie kolace aj ochutnava alebo je to len na peknu foto. Pretoze podla tohto receptu je torta absolutne nejedla. Je odporne slana 🤮

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      18. november 2020, 19:52

      Možno ste si len pomýlila cukor do soľou ;)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. júl 2017, 22:45

    Kde je červená repa v korpuse? A hlavne krém sa má piecť vo vodnom kúpeli ako NY cheesecake.No jasné asi tak ako každá cukráreň ma sacher tortu😀 Cukrárka s kurzom,zmysel pre humor rozhodne nechýba.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. júl 2017, 13:43

    na tuto slecnu sa neda pozerat, ona je cukrarka? vsak ani cesto neviem rovno rozrezat :(

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      07. júl 2017, 18:01

      A vy ste chudera? Tak sa prezentujete :)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. júl 2017, 10:07

    A kde je ten "red"? Ved ten korpus je hnedy a nie cerveny. Troska nepodarok

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. júl 2017, 11:43

      tiež si myslím, že to umelé farbivo tam je zbytočné, a tiež toľko masla, ani sa nedivím, že sú amíci takí vyžratí

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. júl 2017, 22:27

    Určite vyskúšam.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info