Torta red velvet
Cesto
- 180 g zmäknutého masla Pilos
- 210 g kryštálového cukru Belbake
- 4 vajíčka
- 375 g hladkej múky Belbake
- 30 g kakaa Belbake
- 1 a 1/2 lyžičky soli Belbake
- 1 lyžička červeného potravinárskeho farbiva
- 360 ml cmaru Pilos
- 2 lyžičky vínneho octu Acentino
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
Krém
- 400 g zmäknutého masla Pilos
- 200 g práškového cukru Belbake
- 1 vanilkový struk
- 600 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
Na ozdobenie
- 125 g ríbezlí
Postup
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- 2 tortové formy s priemerom 18 cm
- papier na pečenie
- cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
Cesto
Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Po jednom zašľaháme vajíčka. Múku, kakao a soľ preosejeme. V cmare rozmiešame farbivo. Postupne k maslovej zmesi striedavo pridávame preosiate suché ingrediencie a cmar s farbivom. V octe rozmiešame sódu bikarbónu. Keď zmes napení, ručne ju vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme do 2 foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.
Krém
Maslo vyšľaháme s cukrom a zrniečkami vanilky do peny. Postupne pridávame nátierku z čerstvého syra. Šľaháme iba krátko (do spojenia), aby sa krémový syr nezrazil.
Torta
Upečené a vychladnuté korpusy rozrežeme vodorovne na polovice. Každý plát korpusu natrieme pripraveným krémom. Uložíme na seba a uhladíme boky torty. Zvyšný krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na vrch torty striekame ružičky. Na záver dozdobíme ríbezľami.