7
28
Torta red velvet

Torta red velvet

1 h 0 m
12 porcií

Cesto

  • 180 g zmäknutého masla Pilos
  • 210 g kryštálového cukru Belbake
  • 4 vajíčka
  • 375 g hladkej múky Belbake
  • 30 g kakaa Belbake
  • 1 a 1/2 lyžičky soli Belbake
  • 1 lyžička červeného potravinárskeho farbiva
  • 360 ml cmaru Pilos
  • 2 lyžičky vínneho octu Acentino
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny

Krém

  • 400 g zmäknutého masla Pilos
  • 200 g práškového cukru Belbake
  • 1 vanilkový struk
  • 600 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic

Na ozdobenie

  • 125 g ríbezlí

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • 2 tortové formy s priemerom 18 cm
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

Cesto

Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Po jednom zašľaháme vajíčka. Múku, kakao a soľ preosejeme. V cmare rozmiešame farbivo. Postupne k maslovej zmesi striedavo pridávame preosiate suché ingrediencie a cmar s farbivom. V octe rozmiešame sódu bikarbónu. Keď zmes napení, ručne ju vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme do 2 foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.

Krém

Maslo vyšľaháme s cukrom a zrniečkami vanilky do peny. Postupne pridávame nátierku z čerstvého syra. Šľaháme iba krátko (do spojenia), aby sa krémový syr nezrazil.

Torta

Upečené a vychladnuté korpusy rozrežeme vodorovne na polovice. Každý plát korpusu natrieme pripraveným krémom. Uložíme na seba a uhladíme boky torty. Zvyšný krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na vrch torty striekame ružičky. Na záver dozdobíme ríbezľami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • M
    Mária Oleničová
    21. október 2024, 11:29

    Môžem namiesto vinného octu použiť jabĺčny? Ďakujem

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. august 2022, 15:51

    Úžasný recept. Pravidelne robím túto tortu, je naozaj skvelá.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. júl 2017, 00:45

    Kde je červená repa v korpuse? A hlavne krém sa má piecť vo vodnom kúpeli ako NY cheesecake.No jasné asi tak ako každá cukráreň ma sacher tortu😀 Cukrárka s kurzom,zmysel pre humor rozhodne nechýba.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. júl 2017, 15:43

    na tuto slecnu sa neda pozerat, ona je cukrarka? vsak ani cesto neviem rovno rozrezat :(

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      07. júl 2017, 20:01

      A vy ste chudera? Tak sa prezentujete :)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. júl 2017, 12:07

    A kde je ten "red"? Ved ten korpus je hnedy a nie cerveny. Troska nepodarok

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. júl 2017, 13:43

      tiež si myslím, že to umelé farbivo tam je zbytočné, a tiež toľko masla, ani sa nedivím, že sú amíci takí vyžratí

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať