0
18
Šošovicová polievka s kurkumou a zázvorom

Šošovicová polievka s kurkumou a zázvorom

45 min
4 porcie

Suroviny

  • 2 lyžice prepusteného masla Pilos
  • 2 lyžice sekaného zázvoru
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica čerstvej kurkumy
  • 1 lyžička čerstvej štipľavej papričky
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 400 g krájaných paradajok v konzerve Freshona                                                      
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 200 g červenej šošovice Campo Largo
  • 400 ml kokosového mlieka Vitasia
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť čerstvého koriandra

POSTUP

V hrnci s rozohriatym prepusteným maslom restujeme nadrobno nasekaný zázvor, cesnak, kurkumu, štipľavú papričku a cibuľu dosklovita.

Tip: Pozri si ako pripraviť prepustené maslo

Následne do hrnca nalejeme paradajky, vývar, ochutíme rímskou rascou, korením a vmiešame červenú šošovicu. Varíme 10 – 15 minút dozmäknutia.

Akonáhle šošovica zmäkne, prilejeme kokosové mlieko (asi dve lyžice odložíme na ozdobu). Osolíme a dochutíme nasekaným čerstvým koriandrom.

Servírovanie

Servírujeme v hlbokej polievkovej miske ozdobené pár kvapkami kokosového mlieka a ideálne s indickým chlebom naan.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať