Šošovicová polievka s kurkumou a zázvorom
Suroviny
- 2 lyžice prepusteného masla Pilos
- 2 lyžice sekaného zázvoru
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 lyžica čerstvej kurkumy
- 1 lyžička čerstvej štipľavej papričky
- 1 stredne veľká cibuľa
- 400 g krájaných paradajok v konzerve Freshona
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lyžička mletej rímskej rasce Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 g červenej šošovice Campo Largo
- 400 ml kokosového mlieka Vitasia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 hrsť čerstvého koriandra
POSTUP
V hrnci s rozohriatym prepusteným maslom restujeme nadrobno nasekaný zázvor, cesnak, kurkumu, štipľavú papričku a cibuľu dosklovita.
Tip: Pozri si ako pripraviť prepustené maslo.
Následne do hrnca nalejeme paradajky, vývar, ochutíme rímskou rascou, korením a vmiešame červenú šošovicu. Varíme 10 – 15 minút dozmäknutia.
Akonáhle šošovica zmäkne, prilejeme kokosové mlieko (asi dve lyžice odložíme na ozdobu). Osolíme a dochutíme nasekaným čerstvým koriandrom.
Servírovanie
Servírujeme v hlbokej polievkovej miske ozdobené pár kvapkami kokosového mlieka a ideálne s indickým chlebom naan.