Šampiňónová polievka s krutónmi
Teplá lahodná polievka počas chladného jesenného obdobia poteší každého. Chutná šampiňónová polievka s krutónmi od Marcela a Nutelindochky vás zahreje a zasýti. Pozrite si postup a vyskúšajte ju aj vy.
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- čerstvý tymian
- 250 g bielych šampiňónov
- 250 g hnedých šampiňónov
- 3 veľké zemiaky
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 1 bageta
- voda alebo vývar podľa potreby
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- ponorný mixér
Tip: Pozri našu ponuku mixérov.
POSTUP
V hrnci na oleji orestujeme nasekanú cibuľu, cesnak a tymian dozlatista. Prihodíme nakrájané biele šampiňóny, osolíme a okoreníme. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, chvíľu podusíme a základ zalejeme horúcou vodou alebo vývarom. Prikryjeme pokrievkou a varíme približne 15 – 20 minút, kým šampiňóny a zemiaky zmäknú. Rozmixujeme dohladka, prilejeme smotanu a lyžicu masla, premiešame, chvíľu povaríme, kým sa maslo roztopí.
Kým sa polievka varí, na panvici s olejom orestujeme nadrobno nakrájané hnedé šampiňóny. Prihodíme nasekaný cesnak a tymian, soľ a korenie.
Medzitým nakrájame bagetu na malé kúsky a opečieme na oleji dochrumkava. Ochutíme soľou a korením.
Servírovanie
Šampiňónovú polievku servírujeme s krutónmi, opečenými šampiňónmi a nasekanou petržlenovou vňaťou.