Francúzska zeleninová polievka s pestom „Soupe au Pistou“
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 zemiak
- ½ cukety
- 150 g hlbokozmrazených fazuľových strukov Freshona
- 300 ml kuracieho vývaru alebo vody
- 600 ml vody
- 1 bobkový list Kania
- čierne mleté korenie Kania
- soľ Kania
- 1 paradajka
- 150 g bielych fazúľ v konzerve
- 80 g cestovín Snabb Macaroni Combino
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g parmezánu Lovilio
Potrebujeme
- sekací mixér
POSTUP
Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zemiak, cuketu a fazuľové struky. Zalejeme 300 ml vývaru alebo vody a prilejeme ešte 600 ml vody. Prihodíme bobkový list a dochutíme korením a soľou. Pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú paradajku a biele fazuľky. Keď zelenina zmäkne, pridáme cestoviny a varíme ešte približne 2 – 3 minúty.
Bazalku, cesnak, 30 g nastrúhaného parmezánu, olej a soľ rozmixujeme do hladkého pesta. Lyžicu pesta dáme do polievky.
Servírovanie
Francúzsku zeleninovú polievku servírujeme s lístkami bazalky, posypanú parmezánom a preliatu pestom.