1
28
Francúzska zeleninová polievka s pestom „Soupe au Pistou“

Francúzska zeleninová polievka s pestom „Soupe au Pistou“

2 h 0 m
5 porcií

Suroviny

  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 zemiak
  • ½ cukety
  • 150 g hlbokozmrazených fazuľových strukov Freshona
  • 300 ml kuracieho vývaru alebo vody
  • 600 ml vody
  • 1 bobkový list Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • soľ Kania
  • 1 paradajka
  • 150 g bielych fazúľ v konzerve
  • 80 g cestovín Snabb Macaroni Combino
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g parmezánu Lovilio

Potrebujeme

  • sekací mixér

POSTUP

Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zemiak, cuketu a fazuľové struky. Zalejeme 300 ml vývaru alebo vody a prilejeme ešte 600 ml vody. Prihodíme bobkový list  a dochutíme korením a soľou. Pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú paradajku a biele fazuľky. Keď zelenina zmäkne, pridáme cestoviny a varíme ešte približne 2 – 3 minúty. 

Bazalku, cesnak, 30 g nastrúhaného parmezánu, olej a soľ rozmixujeme do hladkého pesta. Lyžicu pesta dáme do polievky.

Servírovanie

Francúzsku zeleninovú polievku servírujeme s lístkami bazalky, posypanú parmezánom a preliatu pestom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať