Steak z hovädzej sviečkovice s mangovým dipom
- 2 steaky z hovädzej sviečkovice Deluxe
- ½ zrelého manga
- 3 lahôdkové cibuľky (iba biela časť)
- 2 štipľavé papričky
- čerstvá mäta
- asi 2 cm kúsok zázvoru
- 1 – 2 citróny
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 50 g prosciutta Dulano Selection
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 cuketa
- 2 strúčiky cesnaku
Postup
POTREBUJEME
- strúhadlo
- sekací mixér
- alobal
Mangový dip
Očistené mango nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme ho dohladka. Pridáme k nemu nadrobno nasekanú bielu časť lahôdkovej cibuľky a 1/2 štipľavej papričky, z ktorej sme odstránili semienka, nasekané lístky mäty, najemno nastrúhaný zázvor a šťavu z ½ citróna. Ochutíme soľou a korením. Pridáme pár kvapiek oleja a dôkladne premiešame. Necháme chvíľu odpočívať, aby sa všetky chute spojili.
Steaky
Umyté a osušené steaky ochutíme z oboch strán čiernym korením a soľou. Opečieme ich na panvici s rozpáleným olejom z každej strany do zlatohneda. Mäso otáčame kliešťami, zbytočne do neho nepicháme, aby nestratilo šťavu. Chvíľu pred dokončením pridáme k steakom plátky prosciutta a opečieme ich dochrumkava.
Na záver pridáme maslo a počkáme, kým sa rozpustí. Opečené plátky prosciutta položíme na steaky a pridáme šťavu z ½ citróna. Prikryjeme alobalom a necháme približne 3 minúty odležať.
Restovaná cuketa
Umytú a osušenú cuketu nakrájame na hranolčeky, cesnak na plátky a 1 a ½ štipľavej papričky na tenké rezance. Zeleninu orestujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom dozlatista.
Ochutíme soľou a korením. Na záver pridáme nasekané lístky mäty a citrónovú šťavu podľa chuti.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu restovanej cukety, na ňu položíme steak a chrumkavé prosciutto. Mangový dip servírujeme v samostatnej miske.