Plnená sekaná roláda so zemiakovou lepenicou
Suroviny
Sekaná roláda:
- 2 žemle
 - 150 ml plnotučného mlieka Pilos
 - 800 g mletého bravčového mäsa
 - 2 vajcia
 - keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
 - 1 lyžička rasce Kania
 - 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 2 lyžičky soli Kania
 - 1 lyžica dijónskej horčice
 - 30 g strúhanky Belbake
 - 1 lyžica nasekaného čerstvého majoránu
 - Ešte budeme potrebovať:
 - rastlinný olej v spreji Belbake
 - 100 g syra Eidam Pilos
 - 100 g bravčovej šunky Pikok
 - 4 vajcia
 - 300 g krájanej anglickej slaniny Pikok
 - 200 ml vody
 - 1 lahôdková cibuľka
 
	
Zemiaková lepenica
- 20 g bravčovej masti Pikok
 - 1 cibuľa
 - 400 g kyslej kapusty Freshona
 - 400 g zemiakov
 
Potrebujeme
papier na pečenie, pekáč, strúhadlo, mažiar, pučidlo na zemiaky
	
POSTUP
Sekaná roláda
Rascu rozdrvíme v mažiari. Staršie žemle nakrájame na kocky a namočíme ich do mlieka. Vajcia uvaríme natvrdo. Vo veľkej mise zmiešame mleté mäso, vajcia, korenie, rascu, papriku, cesnak, soľ, horčicu, strúhanku, majorán a žemle zbavené mlieka.
Papier na pečenie postriekame olejom v spreji, aby sa naň suroviny nelepili. Mäsovú zmes preložíme na papier a rukami vytvoríme pravidelný obdĺžnik vysoký asi 1 cm. Mäso dôkladne utlačíme. Na pripravenú mäsovú zmes uložíme plátky šunky, posypeme nastrúhaným syrom a do stredu dáme uvarené a ošúpané vajcia.
Tip: Namiesto oleja v spreji môžeme použiť aj klasický olej a papier nim potrieť.
Pomocou papiera roládu zrolujeme. Na zvyšnú časť ozdobne uložíme plátky slaniny. Preložíme ju na pekáč s trochou vody spojom nadol. Prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút. Následne odkryjeme, prelejeme výpekom a dopečieme približne 15 minút dochrumkava.
	
Zemiaková lepenica
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené zlejeme a pretlačíme pučidlom na zemiaky.
V hrnci s rozohriatou masťou opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu, podlejeme trochou vody a krátko asi 10 minút varíme. Premiešame s pretlačenými zemiakmi.
	
Servírovanie
Plnenú roládu servírujeme so zemiakovou lepenicou. Prelejeme výpekom a ozdobíme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.
                





 Roman Paulus