0
0
Plnená sekaná roláda so zemiakovou lepenicou

Plnená sekaná roláda so zemiakovou lepenicou

1 h 45 m
6 porcií

Suroviny

Sekaná roláda:

  • 2 žemle
  • 150 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 800 g mletého bravčového mäsa
  • 2 vajcia
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 1 lyžička rasce Kania
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky soli Kania
  • 1 lyžica dijónskej horčice
  • 30 g strúhanky Belbake
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého majoránu
  • Ešte budeme potrebovať:
  • rastlinný olej v spreji Belbake
  • 100 g syra Eidam Pilos
  • 100 g bravčovej šunky Pikok
  • 4 vajcia
  • 300 g krájanej anglickej slaniny Pikok
  • 200 ml vody
  • 1 lahôdková cibuľka


Zemiaková lepenica

  • 20 g bravčovej masti Pikok
  • 1 cibuľa
  • 400 g kyslej kapusty Freshona
  • 400 g zemiakov

Potrebujeme

papier na pečenie, pekáč, strúhadlo, mažiar, pučidlo na zemiaky


POSTUP

Sekaná roláda

Rascu rozdrvíme v mažiari. Staršie žemle nakrájame na kocky a namočíme ich do mlieka. Vajcia uvaríme natvrdo. Vo veľkej mise zmiešame mleté mäso, vajcia, korenie, rascu, papriku, cesnak, soľ, horčicu, strúhanku, majorán a žemle zbavené mlieka.

Papier na pečenie postriekame olejom v spreji, aby sa naň suroviny nelepili. Mäsovú zmes preložíme na papier a rukami vytvoríme pravidelný obdĺžnik vysoký asi 1 cm. Mäso dôkladne utlačíme. Na pripravenú mäsovú zmes uložíme plátky šunky, posypeme nastrúhaným syrom a do stredu dáme uvarené a ošúpané vajcia.

Tip: Namiesto oleja v spreji môžeme použiť aj klasický olej a papier nim potrieť. 

Pomocou papiera roládu zrolujeme. Na zvyšnú časť ozdobne uložíme plátky slaniny. Preložíme ju na pekáč s trochou vody spojom nadol. Prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút. Následne odkryjeme, prelejeme výpekom a dopečieme približne 15 minút dochrumkava.


Zemiaková lepenica

Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené zlejeme a pretlačíme pučidlom na zemiaky.

V hrnci s rozohriatou masťou opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu, podlejeme trochou vody a krátko asi 10 minút varíme. Premiešame s pretlačenými zemiakmi.


Servírovanie

Plnenú roládu servírujeme so zemiakovou lepenicou. Prelejeme výpekom a ozdobíme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať