0
3
Varené víno a višňový punč

Varené víno a višňový punč

50 min
8 porcií

Suroviny

Varené víno

  • 200 ml vody
  • 2 škoricové drievka Belbake
  • 10 klinčekov Belbake
  • 1 vanilínový cukor Belbake
  • 1 badián Belbake
  • 3 lyžice medu
  • 700 ml bieleho polosuchého vína


Višňový punč

  • 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
  • 300 ml pomarančovej šťavy s dužinou Solevita
  • 1 škoricové drievko Belbake
  • 300 ml šťavy z višňového kompótu Freshona
  • 6 klinčekov Belbake
  • 500 ml červeného vína
  • 1 pomaranč
  • 1/3 višní z kompótu Freshona

POSTUP

Varené víno

Do kastróla dáme vodu, škoricové drievka, klinčeky, vanilínový cukor, badián a med. Varíme, kým sa tekutina zredukuje na polovicu, asi 7 minút. Prilejeme víno a na veľmi miernom plameni zohrievame ďalších 10 minút.

Višňový punč

Na miernom ohni necháme skaramelizovať cukor (cca 10 minút). Keď získa zlatistú farbu, pridáme k nemu pomarančovú šťavu, šťavu z višňového kompótu, klinčeky a škoricové drievko. Všetko spolu varíme na strednom ohni asi 5 minút, kým sa karamel opäť rozpustí. Nakoniec pridáme červené víno, vhodíme nakrájaný pomaranč a višne z kompótu. Zohrievame ďalších 5 – 10 minút.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať