Banánové palacinky
Suroviny
Palacinky
- 2 (prezreté) banány
- 1 vajce
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžica agávového sirupu Maribel
- štipka soli Belbake
- 160 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 250 ml kokosového mlieka Freshona
Plnka
- 2 banány
- 2 lyžice kakaa Belbake
- 2 lyžice javorového sirupu Belbake
- 4 lyžice arašidového masla Mister Choc
- štipka mletej škorice Kania
- 50 ml kokosového mlieka Freshona
Servírovanie
- mandľové blanšírované plátky Belbake
- banán
- javorový sirup Maribel
- šľahačka Pilos
Potrebujeme
sekací mixér, sitko, metličku, panvicu na palacinky, kuchynské papierové utierky, pučidlo na zemiaky
POSTUP
Palacinky
Banány, vajce, dve lyžice olivového oleja, agávový sirup a štipku soli rozmixujeme dohladka. Vmiešame do preosiatej múky so sódou a postupne primiešame aj kokosové mlieko. Cesto odložíme aspoň na polhodinu do chladničky.
Tip: Ak je cesto po vychladnutí príliš riedke alebo husté, môžeme podľa potreby priliať mlieko či prisypať múku.
Palacinky pečieme na panvici s nelepivým povrchom, ktorý potrieme naolejovaným obrúskom, asi 2 - 3 minúty z každej strany.
Tip: Z cesta môžeme pripraviť aj lievance, ktoré servírujeme napríklad s horúcou malinovou či čučoriedkovou omáčkou.
Plnka
Banány roztlačíme pučidlom na zemiaky. Potom vymiešame kakao a javorový sirupom. Pridáme arašidové maslo, štipku mletej škorice a na záver zriedime kokosovým mliekom. Odložíme aspoň na 15 minút do chladničky. Palacinky naplníme vychladenou zmesou a zvinieme alebo poskladáme.
Servírovanie
Banánové palacinky podávame posypané mandľovými lupienkami, s plátkom banána, poliate javorovým sirupom alebo dozdobené šľahačkou, s čerstvým ovocím, či posypané škoricou alebo práškovým cukrom.