4
1
Semifreddo s čokoládou a kávovými pusinkami

Semifreddo s čokoládou a kávovými pusinkami

1 h 0 m
15 porcií

Kávové pusinky

  • 150 g bielkov
  • 180 g práškového cukru Castello
  • 3 lyžičky mletej kávy Bellarom

Čokoládový krém

  • 6 žĺtkov
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 300 ml mlieka Pilos
  • 280 horkej čokolády (70 % kakaa)
  • 100 ml smotanového likéru so škótskou whiskey Queen Margot
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)

Ešte budeme potrebovať

  • 200 g zaváraných višní Freshona
  • 100 g čerstvého ovocia

Ganache

  • 50 g horkej čokolády (70 % kakaa)
  • 60 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér sitko
  • stierku
  • cukrárske vrecko s hladkou okrúhlou špičkou
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • formu na chlebík (25 x 12 x 10 cm)

Čas mrazenia: 12 hodín (cez noc) 

Kávové pusinky

Bielky začneme šľahať mixérom na strednej rýchlosti. Keď sa začne tvoriť pena, postupne pridávame 1/2 práškového cukru. Vyšľaháme lesklý a tuhý sneh. Druhú 1/2 cukru preosejeme a spolu s kávou primiešame k snehu ručne. Prenesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou okrúhlou špičkou. Na plech vystlaný papierom na pečenie striekame malé pusinky s priemerom asi 1,5 cm. Sušíme pri 110 °C asi 45 min, kým pusinky idú pekne odlepiť z papiera.

Čokoládový krém

V miske metličkou do hladka vymiešame žĺtky s polovicou cukru. Mlieko dáme zohriať s druhou polovicou cukru. Keď sa cukor rozpustí a mlieko takmer vrie,malé množstvo z neho nalejeme do vaječnej zmesi, aby sa vyrovnali teploty. Až potom prelejeme vaječnú zmes do mlieka. Vrátime na oheň a za stáleho miešania ohrievame na slabom plameni, kým krém zhustne.

Tip: Keď krém pokryje drevenú varešku, na ktorej urobíme prstom čiaru a nezleje sa, je hotový - tzv. nappante.

Hotový horúci krém nalejeme na nasekanú čokoládu, necháme 1 minútu postáť a potom rozmiešame dohladka. Pridáme likér. Smotanu na šľahanie vyšľaháme v mixéri s nadstavcom metlička do polotuha a opatrne stierkou spojíme s čokoládovým krémom.

Semifreddo

Polovicou krému nalejeme do formy, uložíme scedené višne, rozmrvíme pusinky (niekoľko odložíme na záverečné zdobenie) a zalejeme zvyšným krémom. Dáme zamraziť do druhého dňa.

Tip: Na prípravu môžeme použiť silikónovú formu, ľahšie z nej semifreddo uvoľníme.

Na druhý deň semifreddo uvoľníme z formy. Dozdobíme čokoládovou polevou ganache, dozdobíme pusinkami a čerstvým ovocím.

Čokoládová poleva ganache

Smotanu ohrejeme a nalejeme na čokoládu nalámanú na malé kúsky. Necháme 1 minútu postáť a potom rozmiešame na hladkú a lesklú polevu.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info