Kokosové rezy s jahodami a marakujou
Kokosové cesto
- 150 g zmäknutého masla Pilos
- 360 g kryštálového cukru Belbake
- 2 vajíčka
- 1 žĺtok
- 160 g hladkej múky Belbake
- 70 g strúhaného kokosu Belbake
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 a 1/2 lyžičky soli Belbake
- 150 ml mlieka Pilos
Krém
- 250 g bielej čokolády Fin Carré
- 200 g mascarpone Lovilio
- 400 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
Jahodová plnka
- 250 g čerstvých jahôd
- 150 g jahodového džemu Maribel
Sirup
- 80 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
- 100 ml nesladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Zdobenie
- 5 marakují
- 5 jahôd
Postup
POTREBUJEME
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- teplovzdornú misku
- šľahací mixér
- cukrárske vrecká
- stredne veľkú okrúhlu cukrársku špičku a úzku hladkú cukrársku špičku (na vytvorenie vlnovky)
Cesto
Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Po jednom primiešame vajíčka a žĺtok. V druhej miske zmiešame múku, kokos, prášok do pečiva a soľ. Suché ingrediencie pridávame do cesta striedavo s mliekom. Aby sa cesto nezrazilo, musia mať všetky ingrediencie izbovú teplotu. Pripravené cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C.
Krém
Nasekanú čokoládu necháme rozpustiť nad parou.
Medzitým vyšľaháme smotanu na šľahanie a mascarpone do polotuha. Prilejeme vlažnú čokoládu a došľaháme. Krémom naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou a dáme zachladiť.
Jahodová plnka
Jahody očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme jahodový džem a zmiešame.
Kokosové rezy
Vychladnuté cesto rozrežeme na tri rovnaké časti, ktoré budeme ukladať na seba. Spodný plát cesta potrieme sirupom, ktorý sme pripravili zmiešaním sladeného a nesladeného kondenzovaného mlieka. Na cesto natrieme jahodovú plnku, prikryjeme druhým cestom a jemne pritlačíme. Potrieme sirupom a v pásoch rovnomerne nanesieme stuhnutý krém. Zakryjeme zvyšným plátom cesta, jemne pritlačíme a potrieme sirupom. Takto pripravený koláč dáme zachladiť.
Servírovanie
Stuhnutý koláč nakrájame horúcim nožom na úhľadné rezy. Každý rez ozdobíme krémom, polejeme dužinou z polovicou marakuje a dozdobíme jahodami.