3
10
Kokosové rezy s jahodami a marakujou

Kokosové rezy s jahodami a marakujou

1 h 0 m
10 porcií

Kokosové cesto

  • 150 g zmäknutého masla Pilos
  • 360 g kryštálového cukru Belbake
  • 2 vajíčka
  • 1 žĺtok
  • 160 g hladkej múky Belbake
  • 70 g strúhaného kokosu Belbake
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lyžičky soli Belbake
  • 150 ml mlieka Pilos

Krém

  • 250 g bielej čokolády Fin Carré
  • 200 g mascarpone Lovilio
  • 400 g smotany na šľahanie Pilos (33%)

Jahodová plnka

  • 250 g čerstvých jahôd
  • 150 g jahodového džemu Maribel

Sirup

  • 80 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
  • 100 ml nesladeného kondenzovaného mlieka Pilos

Zdobenie

  • 5 marakují
  • 5 jahôd

Postup

POTREBUJEME

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • teplovzdornú misku
  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecká
  • stredne veľkú okrúhlu cukrársku špičku a úzku hladkú cukrársku špičku (na vytvorenie vlnovky)

Cesto

Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Po jednom primiešame vajíčka a žĺtok. V druhej miske zmiešame múku, kokos, prášok do pečiva a soľ. Suché ingrediencie pridávame do cesta striedavo s mliekom. Aby sa cesto nezrazilo, musia mať všetky ingrediencie izbovú teplotu. Pripravené cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C.

Krém

Nasekanú čokoládu necháme rozpustiť nad parou.

Medzitým vyšľaháme smotanu na šľahanie a mascarpone do polotuha. Prilejeme vlažnú čokoládu a došľaháme. Krémom naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou a dáme zachladiť.

Jahodová plnka

Jahody očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme jahodový džem a zmiešame.

Kokosové rezy

Vychladnuté cesto rozrežeme na tri rovnaké časti, ktoré budeme ukladať na seba. Spodný plát cesta potrieme sirupom, ktorý sme pripravili zmiešaním sladeného a nesladeného kondenzovaného mlieka. Na cesto natrieme jahodovú plnku, prikryjeme druhým cestom a jemne pritlačíme. Potrieme sirupom a v pásoch rovnomerne nanesieme stuhnutý krém. Zakryjeme zvyšným plátom cesta, jemne pritlačíme a potrieme sirupom. Takto pripravený koláč dáme zachladiť.

Servírovanie

Stuhnutý koláč nakrájame horúcim nožom na úhľadné rezy. Každý rez ozdobíme krémom, polejeme dužinou z polovicou marakuje a dozdobíme jahodami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. február 2018, 13:46

    tento koláč je príliš presladený, hlavne kokosová piškóta, ak nie je v chladničke hneď sa rozteká, takže položiť ho nakrájaný na stôl nehrozí, nehovoriac o tom, že polovica krému sa vám vytlačí pri krájaní...jediné pozitívne je ten krém, naozaj lahodný a chutný

    Odpovedať
  • Helena
    19. máj 2017, 16:07

    Ďakujem krásne💗

    Odpovedať
  • Helena
    18. máj 2017, 16:42

    Včera som to piekla, chutilo to skvelo💗💗💗, len som sa chcela opýtať, či pridáte nejaký nepečený dezert akurát bez mascarpone, ak bude možné. Veľmi pekne ďakujem...💗💗💗😁👍

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      19. máj 2017, 10:55

      Dobrý deň Karolína, ďakujeme za Váš komentár. V budúcnosti určite zaradíme nepečený dezert bez mascarpone. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať