7
32
Boršč s kyslou smotanou

Boršč s kyslou smotanou

2 h 15 m
4 porcie
  • 100 g kyslej smotany Pilos
  • 150 g hovädzieho mäsa (napr. hovädzie zadné)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 50 g mrkvy
  • 50 g petržlenu
  • 50 g zeleru
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 5 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
  • 5 guľôčok nového korenia Mikado
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice rastlinného oleja Promienna
  • 50 g bravčovej slaniny vcelku Dulano
  • 2 strúčiky cesnaku
  • asi 1 l hovädzieho vývaru
  • 50 g kyslej kapusty Chira
  • 150 g sterilizovanej červenej repy Freshton
  • asi 100 ml nálevu z červenej repy
  • 2 lyžice sterilizovaného chrenu Mikado
  • 2 lahôdkové cibuľky

Potrebujeme

  • plátno
  • niť

Boršč

Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do zľahka osolenej vody asi na 1 hodinu domäkka. Koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen a zeler) očistíme, umyjeme a tiež nakrájame na kocky. Do plátna zabalíme divoké korenie (bobkový list, guľôčky celého čierneho a nového korenia), zľahka stlačíme a zaviažeme niťou.

Ošúpanú cibuľu nakrájame nahrubo a speníme v hrnci na rozpálenom oleji. Potom pridáme kocky slaniny a na plátky nakrájaný cesnak. Krátko restujeme a pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu. Opäť krátko restujeme a následne podlejeme vývarom. Do polievky vložíme plátno s korením a necháme prevariť. Osolíme podľa chuti. Keď zelenina zmäkne, pridáme nahrubo nasekanú kyslú kapustu, varené hovädzie mäso a na menšie kúsky nakrájanú sterilizovanú červenú repu aj s nálevom. Necháme prevariť.

Ochutená kyslá smotana Kyslú smotanu zmiešame v miske s chrenom a s najemno nasekanou lahôdkovou cibuľkou. Osolíme podľa chuti.

Servírovanie

Boršč podávame v hlbokom tanieri s lyžicou ochutenej kyslej smotany.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    13. apríl 2022, 08:42

    Ja ho milujem a áno podáva sa s kyslou smotanou podľa chuti nemusí každý,ale je to na zjemnenie 😊

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. január 2022, 14:22

    Tiez je mi to divne s tou kyslou kapustou, ale bez nej to je skvely recept. Odporucam ;)) Zvykol som robievat vegetariansky, ale teraz som spravil s bravcovym kare. Ta kysla kapusta tam vobec nema co robit ;))

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. marec 2021, 13:10

    Vyskúšala som a môžem povedať že super

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. február 2021, 20:21

    Kto vari borsc z kyslej kapusty a sterilizovanej repy, prosim Vas? To nieje kapustnica. Od Lidla by som necakala takyto neseriozny recept.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. apríl 2016, 23:07

    Najlepši borsc aky som kedy jedla.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať