2
4
Hovädzie závitky so slaninou a sušenými paradajkami

Hovädzie závitky so slaninou a sušenými paradajkami

2 h 0 m
6 porcií
  • 1 kg hovädzieho podplecia vcelku
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • sušená majoránka Kania
  • 200 g anglickej slaniny Pikok (tenké plátky)
  • 140 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 4 lyžice bravčovej masti Pikok
  • 100 ml červeného suchého vína
  • olivový olej Primadonna
  • 500 g tarhone
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

POSTUP

POTREBUJEME

  • potravinársku fóliu
  • tĺčik na mäso
  • špáradlá
  • zapekaciu misu
  • sitko
  • metličku

 

Umyté a osušené mäso nakrájame na plátky a pod fóliou naklepeme. Špičkou noža narežeme šľachy, aby sa počas pečenia nesťahovalo. Ochutíme soľou, čiernym korením a majoránkou. Na mäso rozložíme plátky slaniny, nahrubo nakrájané sušené paradajky, cesnak na plátky, zrolujeme do závitkov a uzavrieme špáradlami. Na panvici s 2 lyžicami rozpustenej masti opečieme závitky zo všetkých strán. Potom podlejeme vínom a môžeme krátko flambovať. Mäso preložíme do zapekacej misy, prelejeme výpekom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 1 hodinu. Počas pečenia mäso polievame výpekom a podľa potreby môžeme priliať vodu alebo vývar. V kastróle rozohrejeme olivový olej, prisypeme tarhoňu, ochutíme soľou a opekáme. Keď získa zlatistú farbu, zalejeme vriacou vodou a varíme asi 10 minút do mäkka. Uvarenú tarhoňu precedíme a vmiešame maslo.

Tesne pred dokončením hovädzích závitkov rozpustíme v hrnci zvyšné 2 lyžice masti, prisypeme hladkú múku a za občasného miešania pripravíme tmavšiu zápražku. Upečené mäso preložíme na tanier a výpek z mäsa precedíme do rozohriatej panvice. Do výpeku postupne vmiešame pripravenú zápražku, ochutnáme a podľa potreby osolíme a okoreníme.

 

Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme tarhoňu, na vrch položíme na plátky nakrájané závitky, prelejeme výpekom a dozdobíme na kolieska nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    09. február 2020, 16:05

    Ja som este pridal do zavitku listkovy spenat. Dobra volba 🙂. Milan.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. február 2020, 17:29

    Možete prosím uvádzať aj u jednotlivých jedál veĺkosť porcie a jej kalorickú y výživovú hodnotu? Z 1 kg masa je cca 8 porcí ? Ďakujem, Hanka.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať