0
14
Pečená krkovička na tmavom pive

Pečená krkovička na tmavom pive

2 h 0 m
4 porcie
  • 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
  • soľ Castello
  • 2 cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • bobkový list Mikado
  • čerstvý rozmarín
  • 500 ml tmavého piva Argus 12°
  • 30 g masla Pilos
  • 1/2 mrkvy
  • 30 g zeleru
  • 1/2 petržlenu
  • 1/2 stopky stopkového zeleru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 15 g hladkej múky
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 400 g kalerábu
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

  • hlboký pekáč s pokrievkou
  • alobal
  • sitko
  • metličku na šľahanie

Pečená krkovička na tmavom pive

Umytú a osušenú krkovičku dôkladne osolíme a preložíme na pekáč. Pridáme k nej cibule nakrájané na hrubšie pásiky, celé strúčiky cesnaku, bobkový list a lístky čerstvého rozmarínu.

Podlejeme tmavým pivom.

Krkovičku pečieme pod pokrievkou vo vyhriatej rúre pri 160 °C. Po 1 hodine odstránime pokrievku a pečieme ďalej pri rovnakej teplote ešte ďalšiu hodinu.

Upečenú krkovičku preložíme na plech a prikryjeme ju alobalom. Výpek scedíme do hrnca, upečenú cibuľu a cesnak prepasírujeme. Výpek ochutíme vetvičkou rozmarínu a necháme prejsť varom.

Krémový kaleráb

V hrnci rozohrejeme maslo. Pridáme koreňovú zeleninu a stopkový zeler nakrájané na malé kocky. Restujeme 3 - 4 minúty (zelenina nesmie zhnednúť). Ochutíme soľou a pridáme múku. Premiešame a ešte chvíľku restujeme. Podlejeme polovicou smotany a počkáme, kým omáčka zhustne.

Potom prilejeme druhú polovicu smotany a necháme prejsť varom (často premiešavame, aby omáčka neprihorela). Pridáme očistený kaleráb nakrájaný na hranolčeky. Krátko spolu povaríme a stiahneme z ohňa. Na záver primiešame nahrubo nasekanú petržlenovú vňať.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme kaleráb, vedľa položíme 2 - 3 plátky pečenej krkovičky a prelejeme výpekom.

TIP: Tmavé pivo môžeme nahradiť polotmavým alebo svetlým pivom, ktoré sme zmiešali s 2 lyžicami medu.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info