0
5
Brioška s jahodami a so šľahačkou

Brioška s jahodami a so šľahačkou

2 h 50 m
16 porcií

Keď sa v kuchyni stretnú dva talenty, vznikajú len samé dobroty. Pozrite si postup, ako si aj vy doma môžete pripraviť vynikajúcu briošku s jahodami a so šľahačkou podľa prípravy Veroniky a Marcela Ihnačáka.

Suroviny

Briošky

  • 500 g hladkej múky Belbake + na posypanie
  • 40 g čerstvého droždia
  • 200 ml mlieka Pilos
  • 2 žĺtky
  • 2 vajcia
  • štipka soli Kania
  • 60 g kryštálového cukru Belbake
  • 160 g masla Pilos


Na potretie

  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • štipka soli Kania


Krém

  • 250 g mascarpone Milbona
  • 50 g práškového cukru Belbake
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)


Ešte budeme potrebovať

  • 500 g jahôd
  • 200 g jahodového džemu Maribel
  • 80 g práškového cukru Belbake na posypanie
  • čerstvá mäta

Potrebujeme

  • kuchynský robot s nadstavcom hák, ručný šľahač, cukrárske vrecko bez špičky

POSTUP

Briošky

V robote s nadstavcom hák vymiesime múku, droždie, teplé mlieko, žĺtky a vajcia. Po približne 5 minútach miesenia pridáme štipku soli, cukor a maslo. Opäť premiesime, vytvarujeme bochník, ktorý pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť približne 1 hodinu.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 16 častí a vytvarujeme z nich bochníky.

Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte približne 20 minút podkysnúť. Pred pečením briošky potrieme zmiešaným žĺtkom, vajcom a štipkou soli.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

Briošky necháme úplne vychladnúť.

Krém

Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie. Krémom naplníme cukrárske vrecko.

Briošku rozkrojíme, na spodnú časť natrieme džem, pridáme krém a štvrtinky jahôd.

Servírovanie

Briošky s jahodami a šľahačkou posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami mäty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať