Nepečený dezert z tvarohu, jahôd a kakaa
Suroviny
- 300 g jahôd
- šťava z ½ citróna
- 60 g medu
- 70 g mini piškót Tastino
Krém
- 500 g hrudkovitého jemného tvarohu Pilos
- 250 g kyslej smotany Pilos
- 60 g práškového cukru Belbake
- 250 g mascarpone Lovilio
- 20 g kakaa Belbake
Servírovanie
- 30 g kakaa Belbake
- čerstvá mäta
Potrebujeme
pučidlo, 5 pohárov alebo dezertných misiek, 2 cukrárske vrecká bez špičky, malé sitko
POSTUP
Náplň
Pár jahôd si odložíme na záverečné zdobenie. Zvyšné očistíme a nakrájame na menšie kúsky. V miske ich zalejeme citrónovou šťavou, medom a pučidlom alebo vidličkou rozpučíme. Približne dvoma tretinami naplníme poháre a zvyšnú náplň odložíme na neskôr. Do pohárov pridáme vrstvu piškót.
Krém
Tvaroh zmiešame so smotanou, cukrom a mascarpone. Krém rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame odloženú jahodovú náplň a do druhej primiešame kakao.
Tip: Aby sa dezert ľahšie skladal, oba krémy prenesieme do cukrárskych vreciek.
Do pohárov na piškóty pridáme najprv vrstvu jahodového a potom kakaového krému. Dezert necháme pár hodín tuhnúť v chladničke.
Servírovanie
Nepečený tvarohový dezert posypeme kakaom, dozdobíme kúskami jahôd a lístkami mäty.