17
108
Segedínsky guláš

Segedínsky guláš

1 h 50 m
4 porcie
  • 800 g bravčových kociek na guláš
  • rastlinný olej Promienna
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 3 lyžice mletej sladkej papriky Kania
  • 1,5 l bravčového vývaru
  • 10 guľôčok nového korenia Mikado
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 300 g kyslej kapusty Chira
  • 2 lyžice hladkej múky Belbake
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 4 lyžice kyslej smotany Pilos

Potrebujeme

  • plátno
  • niť
  • metličku na šľahanie
  • sitko

Postup

V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme nakrájaný cesnak a restujeme dozlatista. Umyté a osušené kocky mäsa osolíme, okoreníme, pridáme do hrnca a krátko opečieme zo všetkých strán. Potom mäso posypeme mletou sladkou paprikou a iba krátko orestujeme, aby sa paprika nespálila a nezhorkla. Mäso podlejeme vývarom a do hrnca pridáme v plátne zabalené guľôčky nového a celého čierneho korenia a bobkové listy. Privedieme k varu a pod pokrievkou dusíme takmer domäkka. Potom k mäsu pridáme nakrájanú scedenú kyslú kapustu a dusíme domäkka 15 – 20 minút.

V miske dohladka vymiešame smotanu s múkou. Pripravenou zmesou mäso zahustíme a varíme ešte asi 15 minút. Podľa chuti môžeme segedínsky guláš dochutiť cukrom alebo šťavou z kyslej kapusty.

Servírovanie

Segedínsky guláš servírujeme v hlbokom tanieri ozdobený lyžicou kyslej smotany. Ako príloha sa hodí žemľová knedľa alebo špecle.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. jún 2024, 17:32

    Dobrý deň, nedá sa mi spustiť žiadne video s receptami /hoci donedávna to išlo/ vraj nemám povolené cookies - ale nikde mi ich neponúka na povolenie. Tiež nechápem načo je dobré to overovanie obrázkami - somarina na n-tú !!!!!! Skúšate ľuďom nervy ? Alebo nechcete aby sme boli vašimi zákazníkmi ? Takisto keď sa chcem prihlásiť - vraj údaje nie sú správne a keď chcem obnoviť heslo, vyhlásilo mi, že nové bolo zaslané na e-mail - NEDOŠLO nič !! Takže žiadam vysvetlenie Gregová

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. október 2024, 09:08

      🤣🤣🤣

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. apríl 2024, 09:08

    Safar@gmail.com

    Odpovedať
  • S
    Soňa
    14. november 2023, 13:35

    Výborný recept. Keďže máme veľmi radi kapustu tak som jej trošku pridala. Namiesto 300g som použila celé kilové balenie a je to úplne skvelé 😊

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      07. január 2024, 21:24

      Dobrý deň. 😊 Super, že ste si to prispôsobili podľa svojej chuti! 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. október 2023, 13:09

    Fajný recept. Spolužiak by si dal aj segedínsky guláš :3

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. september 2023, 13:27

    Vyborny recept, a ja tam dávam ešte 2 PL paradajkového pretlaku.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      07. január 2024, 21:26

      Ďakujeme za tip. 😉

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať