4
3
Cremeschnitt - Pudingová torta z lístkového cesta

Cremeschnitt - Pudingová torta z lístkového cesta

1 h 30 m
10 porcií

Domáce lístkové cesto

  • 300 g polohrubej múky Castello
  • 200 g hladkej múky Castello
  • 2 lyžičky soli Castello
  • 450 g masla Pilos
  • 140 ml studenej vody

Krém 

  • 2 plátky želatíny Castello
  • 300 ml mlieka Pilos
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 1 vanilkový struk Belbake
  • 3 žĺtky
  • 20 g Zlatý klas
  • 360 ml smotany na šľahanie Pilos (30%)

Ešte budeme potrebovať 

  • 140 g medu Maribel
  • práškový cukor Castello
     

Postup

POTREBUJEME

  • potravinovú fóliu
  • valček
  • 2 rovnaké veľké plechy
  • papier na pečenie
  • štetec na potieranie
  • metličku
  • šľahací mixér
  • stierku
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou
  • železné paličky

 

Domáce lístkové cesto pripravíme podľa receptu na Koláčiky z domáceho lístkového cesta

Korpus

Domáce lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na dva tenké obdĺžniky vo veľkosti plechu. Položíme ich na dva plechy vystlané papierom na pečenie a popicháme vidličkou. Každý prikryjeme ďalším plechom a pečieme pri 200 °C. Po 10 minútach dáme dole vrchné plechy, cesto potrieme medom rozmiešaným s trochou vody a dopekáme, kým skaramelizuje.

Upečené cestá necháme vychladnúť a potom z nich podľa misky alebo formy ostrým nožom vyrežeme 4 rovnako veľké kruhy. Na tortu budeme potrebovať len 3, ale keďže cesto je krehké, 1 kruh je do rezervy. Zvyšné cesto rozmrvíme a odložíme na záverečné zdobenie.

Krém

Želatínu dáme napučať do studenej vody. Do kastróla dáme zohrievať mlieko s polovicou cukru. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a tupou stranou noža z neho vyškriabeme zrniečka. Zrniečka aj struk pridáme do mlieka. V miske metličkou ručne do hladka vymiešame žĺtky s druhou polovicou cukru a Zlatým klasom. Keď sa cukor rozpustí a mlieko takmer vrie, dáme ho dole z ohňa a opatrne prilejeme vaječnú zmes.

Tip: Najskôr prilejeme malé množstvo horúceho mlieka do vaječnej zmesi, aby sa vyrovnali teploty a vajíčka sa nezrazili, až potom prelejeme vaječnú zmes do mlieka.

Za stáleho miešania varíme 3 minúty. Uvarený krém odstavíme z ohňa a vyberieme z neho vanilkový struk. Primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu. Prelejeme do misky a necháme najprv pri izbovej teplote vychladnúť, potom vložíme do chladničky.

Tip: Povrch prikryjeme fóliou, aby sa na kréme nevytvorila kožka.

Vychladnutý krém rozmiešame mixérom dohladka. Stierkou ručne primiešame vyšľahanú šľahačku a krém naplníme do cukrárskeho vrecka.

Torta

Na spodný korpus nanesieme vrstvu krému, prikryjeme druhým korpusom, nanesieme krém a prikryjeme vrchným korpusom. Okraje obsypeme rozmrveným lístkovým cestom a vrch posypeme práškovým cukrom. Železné paličky nahrejeme a do cukru vypálime ozdobný vzor.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info