Cestoviny s kuracím mäsom, sušenými paradajkami a hráškom
- 400 g kuracích pŕs
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lahôdkové cibuľky
- 100 g sušených paradajok Baresa
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 500 g cestovín z červenej šošovice Tiradell
- 50 g masla Pilos
- 100 g mrazeného hrášku
- čerstvá petržlenová vnať
- 50 g syra Grana Padano Lovilio
POSTUP
POTREBUJEME
- wok alebo inú väčšiu panvicu
- strúhadlo
Očistené kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, cesnak na drobno a lahôdkovú cibuľku s paradajkami na menšie kúsky. V rozohriatej panvici s olejom restujeme mäso. Ochutíme soľou a čiernym korením. Do vriacej osolenej vody dáme variť cestoviny. Keď je mäso zatiahnuté, do panvice pridáme cesnak, cibuľku a sušené paradajky. Za občasného miešania restujeme do zlatista. Potom postupne pridávame maslo, rozmrazený hrášok a nasekanú petržlenovú vňať. Stiahneme z ohňa a primiešame uvarené cestoviny.
Servírovanie
Podávame posypané strúhaným syrom Grana Padano.