Morčacie prsia s hruškou a sušenou šunkou
- 300 g rezňov z morčacích pŕs
- olivový olej Primadonna
- 4 plátky šunky sušenej vzduchom Dulano
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- 1 hruška
- 1 lyžica masla
- 2 citróny
- 1 cuketa
- 1/2 štipľavej papričky
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvá mäta
Morčacie mäso
Na rozpálenej panvici na troche olivového oleja začneme opekať sušenú šunku nakrájanú na pásiky. Pridáme morčacie prsia nakrájané na rezance, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou čerstvého tymianu. Za občasného miešania restujeme asi 5 minút. Potom pridáme hrušku nakrájanú na väčšie kúsky a opekáme, kým nie sú mäso aj hruška do zlatohneda opečené zo všetkých strán. Pred koncom pridáme na panvicu asi 1 lyžicu masla a šťavu z 1 citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa.
Restovaná cuketa
Cuketu nakrájame na hranolčeky a orestujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nasekanú štipľavú papričku a 3 strúčiky cesnaku. Osolíme a okoreníme. Restujeme do zlatohneda. Na záver pridáme šťavu z 1 citróna a asi 2 lyžice nasekanej čerstvej mäty. Dôkladne premiešame a odstavíme z plameňa.
SERVÍROVANIE
Morčacie prsia s hruškou a sušenou šunkou podávame s restovanou cuketou.