16
80
Morčacie prsia s hruškou a sušenou šunkou

Morčacie prsia s hruškou a sušenou šunkou

20 min
2 porcie
  • 300 g rezňov z morčacích pŕs
  • olivový olej Primadonna
  • 4 plátky šunky sušenej vzduchom Dulano
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • 1 hruška
  • 1 lyžica masla
  • 2 citróny
  • 1 cuketa
  • 1/2 štipľavej papričky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvá mäta

Morčacie mäso

Na rozpálenej panvici na troche olivového oleja začneme opekať sušenú šunku nakrájanú na pásiky. Pridáme morčacie prsia nakrájané na rezance, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou čerstvého tymianu. Za občasného miešania restujeme asi 5 minút. Potom pridáme hrušku nakrájanú na väčšie kúsky a opekáme, kým nie sú mäso aj hruška do zlatohneda opečené zo všetkých strán. Pred koncom pridáme na panvicu asi 1 lyžicu masla a šťavu z 1 citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa.

Restovaná cuketa

Cuketu nakrájame na hranolčeky a orestujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nasekanú štipľavú papričku a 3 strúčiky cesnaku. Osolíme a okoreníme. Restujeme do zlatohneda. Na záver pridáme šťavu z 1 citróna a asi 2 lyžice nasekanej čerstvej mäty. Dôkladne premiešame a odstavíme z plameňa.

SERVÍROVANIE

Morčacie prsia s hruškou a sušenou šunkou podávame s restovanou cuketou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať