Ňoky so syrovou omáčkou, brokolicou a hruškou
Suroviny
- 200 g brokolice
- olivový olej Primadonna
- 100 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 100 g syra s modrou plesňou Rival Pilos
- 150 g zemiakových ňokov Italiamo
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 tvrdšia hruška
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
Potrebujeme
strúhadlo, kovové sitko
POSTUP
Brokolicu rozoberieme na ružičky a na oleji v panvici krátko opečieme. Prilejeme zeleninový vývar, stiahneme plameň, zalejeme smotanou a posypeme strúhaným syrom. Okoreníme, jemne osolíme a necháme prevariť.
Medzitým v osolenej vode uvaríme ňoky. Asi 2 minúty po vyplávaní ich preložíme do vriacej omáčky, ochutíme soľou, korením a krátko prevaríme, aby sa omáčka zahustila. Tesne pred dokončením pridáme na kocky nakrájanú hrušku a natrhanú petržlenovú vňať.
Servírovanie
Zemiakové ňoky servírujeme ozdobené nasekanými vlašskými orechmi a lístkami petržlenovej vňate.