Grilované špízy z lososa a cukety
- 300 g čerstvého z lososa
- 2 cukety
- 4 lyžice balsamica Acentino
- 2 lyžice medu Confeira
- 1/3 lyžičky mletej štipľavej papriky Kania
- čerstvá bazalka
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Postup
Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Umytú cuketu nakrájame na hrubšie kolieska.
Zmiešaním balsamica, medu, štipľavej papriky, najemno nasekanej čerstvej bazalky, soli a čierneho mletého korenia vytvoríme marinádu.
Špajdle namočíme aspoň na jednu hodinu do vody. Potom na ne napichujeme striedavo lososa a cuketu. Pripravené špízy potrieme marinádou. Špízy poukladáme na rozohriaty gril a pečieme cca 5-7 minút z každej strany.