
Chilli con carne
Suroviny
- olivový oleja Primadonna
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červenú papriku
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžičku oregana Kania
- 1 lyžičku rímskej rasce Kania
- 1 lyžicu chilli Kania
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Freshona
- 1 lyžičku mletej papriky Kania
- 400 g lúpaných krájaných paradajok Freshona
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 400 g červených fazúľ Freshona
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania (4 druhy)
- 3 kocky horkej čokolády Fin Carré (minimálne 74 % kakaa)
- 1 lahôdkovú cibuľku
- 400 g basmati ryže Golden Sun
- kyslú smotanu Pilos
- čerstvý koriander
Potrebujeme
hrniec, panvicu
POSTUP
Na rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme na kocky nakrájanú červenú papriku. Následne pridáme mleté hovädzie mäso, oregano, rímsku rascu, chilli a dôkladne orestujeme. Prilejeme paradajkový pretlak a opäť orestujeme. Prisypeme mletú papriku, lúpané krájané paradajky a všetko podlejeme hovädzím vývarom. Zmes dusíme pod pokrievkou domäkka. Pred koncom primiešame scedené červené fazule, dochutíme soľou a korením. Na záver prihodíme kocky horkej čokolády, ktoré necháme rozpustiť a dôkladne zamiešame.
Servírovanie
Chilli con carne podávame s dusenou basmati ryžou, lyžicou kyslej smotany ozdobíme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.