Vyprážaná treska v cestíčku s hráškovým pyré
Suroviny
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 väčšia cibuľa
- 1 vetvička čerstvého tymianu
- 650 g mrazeného hrášku Freshona
- 100 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 600 g filety tresky tmavej
- čierne korenia v mlynčeku Kania
- 3 lyžice hladkej múky Belbake + na obaľovanie
- 3 lyžice zemiakového škrobu Belbake
- 1,5 lyžičky kypriaceho prášku Belbake
- 1 vajce
- 150 ml bieleho suchého vína
- rastlinný olej Vita D'or
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čerstvá mäta
- 1 červená cibuľa
- 2 stonky stonkového zeleru
- 8 cherry paradajok
Potrebujeme
tyčový mixér, kuchynské papierové utierky
POSTUP
V hrnci rozohrejeme lyžicu masla a speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme lístky tymianu, 500 g hrášku, podlejeme vývarom a smotanou. Necháme asi 5 minút prevariť.
Tresku nakrájame na hranolčeky a okoreníme. Obalíme ju najprv v múke a potom v redšom vínnom cestíčku, ktorý sme pripravili zmiešaním troch lyžíc hladkej múky, zemiakového škrobu, kypriaceho prášku, vajca a vína. Tresku smažíme v rozohriatom rastlinnom oleji dozlatista. Hotovú ju preložíme na papierové utierky a zľahka osolíme.
Prevarený hrášok ochutíme desiatimi lístkami mäty a rozmixujeme tyčovým mixérom nahrubo. Osolíme a okoreníme.
V hrnci rozohrejeme lyžicu masla, na ktorom speníme červenú cibuľu nakrájanú na rezance, stonkový zeler na kúsky, 150 g hrášku, cherry paradajky prekrojené na polovicu, soľ a korenie.
Servírovanie
Niekoľko kúskov smaženej ryby podávame s hráškovým pyré a restovanou zeleninou. Dozdobíme lístkami mäty.