Taštičky z lístkového cesta plnené kačacím mäsom
- 250 g upečeného kačacieho mäsa (môžeme použiť aj mäso, ktoré nám zvýšilo)
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- celá rasca Kania
- 800 g kyslej kapusty Chira
- 2 lyžice medu Confeira
- 200 g slivkového lekváru Sympathica
- kôra a šťava z 1 pomaranča
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 2 - 3 strúčiky cesnaku
- 1 chladené lístkové cesto Belbake
- 1 vajce
- čerstvý tymian
Potrebujeme
- pekáč
- plech
- sitko
- strúhadlo
- pierko na potieranie
Postup
Pečená kačica
Umytú a osušenú kačicu dôkladne nasolíme zo všetkých strán. Ochutíme čiernym korením a celou rascou. Podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 1,5 - 2 hodiny. Kačicu počas pečenia polievame výpekom. Necháme ju trochu vychladnúť, mäso oberieme od kostí a nakrájame na malé kúsky.
Dusená kyslá kapusta
Scedenú kyslú kapustu preložíme do hrnca, podlejeme vodou a pridáme med. Ochutíme soľou, čiernym korením a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni približne 45 minút domäkka.
Slivková omáčka
K slivkovému lekváru pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a postupne prilievame pomarančovú šťavu, kým omáčka nezíska požadovanú hustotu.
Plnené taštičky
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatista na rozohriatej panvici na troche olivového oleja. Potom stiahneme z ohňa a pridáme nakrájané kačacie mäso. Premiešame a podľa potreby ochutíme soľou a čiernym korením.
Lístkové cesto rozvinieme na plech a nakrájame ho na 8 približne rovnako veľkých štvorcov. Do stredu každého dáme mäsovú plnku. Okraje štvorcov potrieme rozšľahaným vajíčkom a preložíme tak, aby nám vznikli trojuholníky. Okraje dôkladne uzatvoríme a taštičky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 15 minút do zlatohneda.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme porciu dusenej kyslej kapusty, trochu slivkovej omáčky a 2 taštičky plnené kačacím mäsom. Celé jedlo ozdobíme lístkami čerstvého tymianu.