2
6
Taštičky z lístkového cesta plnené kačacím mäsom

Taštičky z lístkového cesta plnené kačacím mäsom

3 h 0 m
4 porcie
  • 250 g upečeného kačacieho mäsa (môžeme použiť aj mäso, ktoré nám zvýšilo)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • celá rasca Kania
  • 800 g kyslej kapusty Chira
  • 2 lyžice medu Confeira
  • 200 g slivkového lekváru Sympathica
  • kôra a šťava z 1 pomaranča
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 2 - 3 strúčiky cesnaku
  • 1 chladené lístkové cesto Belbake
  • 1 vajce
  • čerstvý tymian

Potrebujeme

  • pekáč
  • plech
  • sitko
  • strúhadlo
  • pierko na potieranie

Postup

Pečená kačica

Umytú a osušenú kačicu dôkladne nasolíme zo všetkých strán. Ochutíme čiernym korením a celou rascou. Podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 1,5 - 2 hodiny. Kačicu počas pečenia polievame výpekom. Necháme ju trochu vychladnúť, mäso oberieme od kostí a nakrájame na malé kúsky.

Dusená kyslá kapusta

Scedenú kyslú kapustu preložíme do hrnca, podlejeme vodou a pridáme med. Ochutíme soľou, čiernym korením a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni približne 45 minút domäkka.

Slivková omáčka

K slivkovému lekváru pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a postupne prilievame pomarančovú šťavu, kým omáčka nezíska požadovanú hustotu.

Plnené taštičky

Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatista na rozohriatej panvici na troche olivového oleja. Potom stiahneme z ohňa a pridáme nakrájané kačacie mäso. Premiešame a podľa potreby ochutíme soľou a čiernym korením.

Lístkové cesto rozvinieme na plech a nakrájame ho na 8 približne rovnako veľkých štvorcov. Do stredu každého dáme mäsovú plnku. Okraje štvorcov potrieme rozšľahaným vajíčkom a preložíme tak, aby nám vznikli trojuholníky. Okraje dôkladne uzatvoríme a taštičky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 15 minút do zlatohneda.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme porciu dusenej kyslej kapusty, trochu slivkovej omáčky a 2 taštičky plnené kačacím mäsom. Celé jedlo ozdobíme lístkami čerstvého tymianu.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info