Cícerovo avokádový šalát s dresingom a krutónmi
Šalát s cícerom a avokádom
- 200 g vareného cíceru Campo Largo
- 130 g papriky mix (červená, žltá, zelená)
- 130 g šalátovej uhorky
- 2 avokáda
- 1 červená cibuľa
- 160 g cherry paradajok
- 160 g čiernych olív bez kôstky Baresa
- 120 g zelených olív plnených cesnakom Baresa
- šťava z 2 citrónov
- 1 lyžica francúzskej dijonskej horčice Kania
- 100 ml olivového oleja Primadonna
- mleté čierne korenie Mikado
- soľ Belbake
- 1 hrsť nasekanej čerstvej bazalky
- 100 g balkánskeho syra Pilos
Cesnakové krutóny
- 1 žemľa
- 2 lyžice masla Pilos
- 8 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
POSTUP
Cícer uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Papriky, uhorky a avokáda nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno a cherry paradajky na štvrtiny. Olivy precedíme a necháme odkvapkať. Približne polovicu jedného avokáda nakrájame na plátky a odložíme na záverečné servírovanie. Cícer, papriky, cibuľu, uhorky, paradajky, olivy a zvyšné avokádo nakrájané na kocky premiešame vo väčšej miske.