0
18
Tuniak so špargľou a s paradajkami

Tuniak so špargľou a s paradajkami

30 min
2 porcie

Suroviny

  • 500 g filety z tuniaka
  • 200 g zelenej špargle
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g cherry paradajok (mix farieb)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 3 strúčiky cesnaku
  • šťava z 1 citróna
  • 3 plátky masla Pilos
  • 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
  • 1 hrsť čerstvej bazalky

Potrebujeme

škrabku


POSTUP

Špargle očistíme škrabkou do 2/3 dĺžky (hlavičky nešúpeme), prekrojíme na tretiny a restujeme na rozohriatej panvici s olejom. Po chvíli pridáme paradajky nakrájané na polovice, ochutíme soľou, korením a na plátky nasekaným cesnakom. Keď je zelenina opečená, stiahneme z ohňa, pokvapkáme šťavou z polovice citróna, pridáme jeden plátok masla, natrhané olivy, nasekanú bazalku a premiešame.

Filetu z tuniaka prekrojíme na porcie, z obidvoch strán osolíme, okoreníme a restujeme na panvici s olejom dozlatohneda. Pred dokončením na obidva kúsky tuniaka položíme plátok masla a pokvapkáme šťavou z polovice citróna.

 

Servírovanie

Na porciu opečenej špargle s paradajkami položíme filetu z tuniaka a prelejeme výpekom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať