0
7
Bravčové kocky na víne s glazovanou zeleninou

Bravčové kocky na víne s glazovanou zeleninou

1 h 50 m
4 porcie
  • 800 g bravčových kociek na guláš
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 5 guľôčok nového korenia Mikado
  • 5 bobkových listov Mikado
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • čerstvý tymian
  • 400 ml suchého červeného vína
  • rastlinný olej Promienna
  • 300 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
  • 200 g stopkového zeleru
  • 100 g cibule
  • 1 lyžica kryštálového cukru Castello
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
  • 200 ml bravčového vývaru
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 400 g zemiakov
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 ml mlieka Pilos
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
  • 100 g mrkvy
  • 100 g karfiolu
  • 100 g kalerábu

Potrebujeme

  • sitko, väčší hrniec s pokrievkou

Postup

Bravčové kocky na víne

Umyté a osušené bravčové kocky ochutíme soľou, čiernym korením, novým korením, bobkovými listami, čerstvým rozmarínom a tymianom, zalejeme červeným vínom a marinujeme v chladničke celú noc. Na druhý deň scedíme a necháme dobre odkvapkať. Víno, v ktorom sa marinovalo mäso, si odložíme na neskôr. Mäso sprudka opečieme v hrnci na rozpálenom rastlinnom oleji. Vyberieme ho a odložíme stranou. Do toho istého hrnca pridáme trochu oleja, na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a 100 g stopkového zeleru. Chvíľu restujeme a potom pridáme nakrájanú cibuľu. Keď je zeleninu orestovaná dozlatohneda, prisypeme cukor a počkáme, kým skaramelizuje. Potom pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Podlejeme červeným vínom, v ktorom sa marinovalo mäso, bravčovým vývarom a pridáme vopred orestované bravčové kocky. Dusíme pod pokrievkou na miernom plameni približne 1 hodinu domäkka.

Uvarené bravčové kocky precedíme, mäso odložíme stranou. Omáčku vrátime na oheň a necháme trochu zredukovať. Stiahneme z ohňa a do horúcej omáčky primiešame 1 lyžicu studeného masla. Uvarené mäso vrátime späť do omáčky a necháme trochu zohriať.

Zemiaková kaša s hrubozrnnou horčicou

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na menšie kúsky a varíme v osolenej vode domäkka. Potom ich scedíme a prepasírujeme. Do menšieho hrnca pridáme smotanu, mlieko a prepasírované zemiaky. Osolíme, pridáme nasekanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky a hrubozrnnú horčicu. Dôkladne premiešame.

Glazovaná zelenina

Mrkvu, karfiol, kaleráb a zvyšný stopkový zeler nakrájame na približne rovnako veľké kúsky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Zeleninu orestujeme na rozohriatej panvici na zvyšnom masle. Na záver osolíme, okoreníme a zľahka premiešame.

Servírovanie

Bravčové kocky na červenom víne servírujeme v hlbokom tanieri ozdobené glazovanou zeleninou. Zemiakovú kašu s hrubozrnnou horčicou podávame v samostatnej miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info