Grilované zeleninové špízy
- 2 červené papriky
- 2 zelené papriky
- 1 stredne veľká cuketa
- 2 červené cibule
- 2 lyžice balsamica Acentino
- 2 lyžice šťavy z citróna
- 6 lyžíc olivového oleja Primadonna
- čerstvé nasekané bylinky: bazalka, tymian, rozmarín
- 5 nadrobno nasekaných strúčikov cesnaku
- soľ z mlynčeka Kania
- čierne korenie z mlynčeka Kania
Potrebujeme
- drevené špajdle
Postup
Papriku nakrájame na väčšie štvorčeky (asi 3 x 3 cm), cibuľu rozkrojíme na štvrťky a oddelíme jednotlivé vrstvy, cuketu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska.
Marinádu si pripravíme zmiešaním zvyšných surovín a nakrájanú zeleninu v nej necháme marinovať približne na 1 hodinu.
Špajdle namočíme do vody minimálne na 1 hodinu. Striedavo na ne napichujeme marinovanú zeleninu. Špízy grilujeme 5 -7 minút z každej strany.