6
4
Čokoládová torta so zrkadlovou polevou

Čokoládová torta so zrkadlovou polevou

1 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 70 g masla Pilos
  • 140 g kryštálového cukru Castello
  • 2 vajíčka
  • 100 g hladkej múky Castello
  • 30 g kakaa Castello
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku Castello
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny Castello
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 60 ml kávy
  • 60 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Krém

  • 600 smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 500 horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)

Náplň

  • 200 g malinový džem Maribel
  • 200 g čerstvých malín

Poleva

  • 150 g medu Maribel
  • 150 g kryštálového cukru Castello
  • 100 ml vody
  • 110 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
  • 14 g plátkovej želatíny Belbake
  • 160 g čokolády na varenie Belbake (52 % kakaa)
  • červené potravinárske farbivo
  • červený potravinársky lesk

Postup

POTREBUJEME

  • mixér s nadstavcom lopatka a metlička
  • sitko
  • tortovú formu s priemerom 20 cm
  • papier na pečenie
  • nôž so zúbkami
  • cukrárske vrecko,
  • silikónovú formu v tvare ruže
  • ponorný mixér

Čas tuhnutia

  • cez noc 

Korpus

Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom s nadstavcom lopatka do peny. Zašľaháme vajíčka. Všetky suché ingrediencie preosejeme, zmiešame a pri nízkych otáčkach pridávame do zmesi striedavo so smotanou a kávou.

Tip: Ingrediencie musia mať rovnakú izbovú teplotu, aby sa cesto nezrazilo.

Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 20 ‒ 30 minút. Upečený a vychladnutý korpus vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a rozrežeme ho nožom so zúbkami na dva pláty.

Krém

Čokoládu nalámeme na malé kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vlažnú ju prilejeme do šľahačky vyšľahanej do polotuha a vyšľaháme tuhý krém.

Tip: Čokoláda nesmie byť príliš horúca, ale ani studená, aby sa v kréme nezrazila.

Torta

Pomocou cukrárskeho vrecka pokryjeme krémom dno a okraje silikónovej formy. Krém musí byť vo všetkých záhyboch formy (môžeme si pomôcť aj lyžičkou). Na krém položíme prvú časť korpusu, potrieme malinovým džemom, uložíme maliny a nanesieme krém. Opatrne pritlačíme druhý korpus. Krémom utesníme všetky medzery a zarovnáme. Takto pripravenú tortu dáme na noc do mrazničky.

Poleva

Do kastróla dáme rozpustiť med a cukor vo vode. Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do horúcej zmesi nalejeme kondenzované mlieko a pridáme červené farbivo. Napučanú želatínu pridáme k teplej, nie však horúcej zmesi, a miešame, kým sa nerozpustí. Potom zmes nalejeme na nasekanú čokoládu, necháme 1 minútu postáť a rozmiešame na hladkú lesklú polevu.

Zmrznutú tortu teplom uvoľníme z formy. Na ešte zmrznutú tortu nalejeme polevu. Tortu dozdobíme jedlým červeným leskom a malinami.

Servírovanie

Tortu pred podávaním necháme rozmraziť (2 hodiny pri izbovej teplote alebo cez noc v chladničke).

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    22. máj 2018, 13:56

    Milé dámy, chcete jednoduchšie? To je ako by ste očakávali od VS profesora, že bude ucit prváčikov na ZŠ citát a písať. Mrhanie talentom a časom. Rovnako ako mrha talentom a časom na vás Veronika. Zo zložitého si stále viete urobiť jednoduchšie samozrejme len v prípade, že pohnete rozumom, čo bude asi problém s ohľadom na komenty nižšie...Adriana P je učiteľka na ZŠ, Veronika je pani profesorka vo svojom odbore! Toľko kritiky od plebsu! Škoda slov!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. máj 2018, 10:18

    Neviem si pomôcť, ale Adriana Poláková bola oveľa prirodzenejšia a aj recepty boli zaujímavejšie. Táto torta sa mi páči asi ako prvý recept od p. Bušovej, zvlášť poleva ma zaujala.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. máj 2018, 10:47

    nemôžem ju vôbec počúvať, pre to jej "r". Keď chce vystupovať v televízií mala by si to uvedomiť a chodiť k logopedičke.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. máj 2018, 10:17

    Mnam

    Odpovedať
  • Helena
    08. máj 2018, 13:16

    Torta je nádherná, ale sotva by som si predstavila, ako ju pečie nejaké dieťa pre svoju mamičku... pre deti by to chcelo niečo trošku jednoduchšie...

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      08. máj 2018, 17:22

      Deti nie sú iba malé, ale aj dospelé a také by ju mohli vedieť upiecť, hoci, určite takáto krásna by asi nebola...aj snaha sa cení...:-)

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info