1
15
Jahodové semifreddo

Jahodové semifreddo

1 h 0 m
12 porcií

Suroviny

Jahodová omáčka

  • 500 g jahôd
  • 120 g kryštálového cukru Belbake
  • šťava z ½ citróna


Krém

  • 300 g mascarpone Lovilio
  • 200 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic Milbona
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 konzerva (397 g) sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
  • maslo Pilos na vymazanie formy


Servírovanie

  • 250 g čerstvých jahôd
  • čerstvá mäta

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, formu na chlebík s rozmermi cca 25 × 11 cm, papier na pečenie, špajdľu

POSTUP

Jahodová omáčka

Umyté jahody očistíme a nakrájame na štvrtiny. V kastróle ich zasypeme cukrom, zalejeme citrónovou šťavou a varíme približne 10 minút, kým zredukujú svoj objem na 2/3 a zhustnú. Potom necháme dôkladne vychladnúť.

Krém

Mascarpone spolu s nátierkou a smotanou šľaháme dopolotuha. Prilejeme kondenzované mlieko a krátko prešľaháme.

Okraje formy vymažeme maslom. Formu vystelieme papierom na pečenie a naplníme polovicou polotuhého krému. Pridáme vrstvu polovice omáčky. Špajdľou prejdeme cez obe vrstvy, aby vznikol mramorový vzor. Zalejeme zvyšným krémom, povrch uhladíme a necháme tuhnúť v mrazničke aspoň 8 hodín.

Servírovanie

Pred podávaním necháme semifreddo hodinu povoliť v chladničke. Potom ho pomocou tepla z flambovacej pištole alebo utierky namočenej v horúcej vode vyklopíme z formy a stiahneme papier na pečenie. Povrch uhladíme, prelejeme zvyšnou omáčkou a dozdobíme kúskami jahôd a lístkami mäty. Jahodové semifreddo nakrájame na plátky pomocou noža namočeného do horúcej vody.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať