Štolverkové rezy
Suroviny
Korpus
- 500 g hladkej múky Belbake
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 5 g sódy bikarbóny
- 100 g masla Pilos
- 1 vajce
- 80 ml mlieka Pilos
Krém
- 200 ml vody
- 10 g instantnej kávy Bellarom
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 80 g hrubej múky Belbake
- 20 g Zlatého klasu
- 200 ml mlieka Pilos
- 500 g masla Pilos
- 200 g práškového cukru Belbake
Poleva
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 50 g masla Pilos
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, valček, papier na pečenie, plech na pečenie, potravinársku fóliu
POSTUP
Korpus
Múku, cukor, sódu bikarbónu, maslo, vajce a mlieko vymiešame v robote s nadstavcom lopatka na hladké cesto. Rozdelíme ho na dve časti a rozvaľkáme natenko. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút. Upečené cesto rozkrojíme na polovicu.
Krém
Kávu rozpustíme vo vriacej vode. Kryštálový cukor skaramelizujeme. V miske zmiešame múku, Zlatý klas a mlieko. Do karamelu postupne prilievame kávu a dôkladne premiešavame. Pridáme sypkú zmes s mliekom a uvaríme hustý puding.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vychladnutý puding.
Krém nanesieme na pláty cesta a koláč necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Poleva
Horkú čokoládu, maslo a šľahačku roztopíme vo vodnom kúpeli. Polevu nanesieme na koláč, necháme stuhnúť a nakrájame na rezy.