Kakaový veniec
Suroviny
Kvások
- 200 ml plnotučného mlieka Pilos
- 14 g droždia
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
Cesto
- 580 g hladkej múky Belbake
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 90 g masla Pilos
- 2 vajcia + 1 žĺtok
Plnka
- 125 g masla Pilos
- 6 lyžíc práškového cukru Belbake
- 6 lyžíc kakaa Belbake
Potrebujeme
- robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, valček, papier na pečenie, plech
POSTUP
Kvások
V miske zmiešame mlieko, droždie a lyžicu cukru a necháme na chvíľu odstáť.
Cesto
V druhej mise zmiešame múku, cukor, štipku soli, maslo, 2 celé vajcia a jeden žĺtok. Prilejeme kvások a v robote s nadstavcom hák vypracujeme vláčne cesto. Necháme kvasiť približne 1 hodinu.
Plnka
V ďalšej miske zmiešame maslo, práškový cukor a kakao.
Vykysnuté cesto na pomúčenej ploche rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Natrieme plnkou, zrolujeme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na plechu závin pozdĺžne prekrojíme na dve polovice, ktoré najskôr cez seba prepletieme a nakoniec spojíme do tvaru venca.
Necháme ešte 10 minút podkysnúť a následne pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 minút.
Servírovanie
Vychladnutý veniec posypeme práškovým cukrom a podávame.