0
4
Kakaový veniec

Kakaový veniec

2 h 0 m
10 porcií

Suroviny

Kvások

  • 200 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 14 g droždia
  • 1 lyžica kryštálového cukru Belbake


Cesto

  • 580 g hladkej múky Belbake
  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 90 g masla Pilos
  • 2 vajcia + 1 žĺtok


Plnka

  • 125 g masla Pilos
  • 6 lyžíc práškového cukru Belbake
  • 6 lyžíc kakaa Belbake

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, valček, papier na pečenie, plech

POSTUP

Kvások

V miske zmiešame mlieko, droždie a lyžicu cukru a necháme na chvíľu odstáť.

Cesto

V druhej mise zmiešame múku, cukor, štipku soli, maslo, 2 celé vajcia a jeden žĺtok. Prilejeme kvások a v robote s nadstavcom hák vypracujeme vláčne cesto. Necháme kvasiť približne 1 hodinu.

Plnka

V ďalšej miske zmiešame maslo, práškový cukor a kakao.

Vykysnuté cesto na pomúčenej ploche rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Natrieme plnkou, zrolujeme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na plechu závin pozdĺžne prekrojíme na dve polovice, ktoré najskôr cez seba prepletieme a nakoniec spojíme do tvaru venca.

Necháme ešte 10 minút podkysnúť a následne pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 minút.

Servírovanie

Vychladnutý veniec posypeme práškovým cukrom a podávame.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať