3
8
Dusený králik s omáčkou z dijonskej horčice

Dusený králik s omáčkou z dijonskej horčice

1 h 30 m
4 porcie
  • 600 g králičích dielov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 3 lyžice dijonskej horčice Duc De Coeur
  • hladká múka (na pomúčenie)
  • olivový olej Italiamo
  • 1 cibuľa
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 250 ml králičieho vývaru
  • 2 lyžice kyslej smotany Pilos
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 cuketa
  • 1 francúzska bageta
  • 1 strúčik cesnaku

Potrebujeme

  • hlbokú panvicu alebo hrniec s pokrievkou

Postup

Dusený králik

Králika umyjeme, očistíme a vykostíme. Kosti použijeme na prípravu vývaru. Mäso nakrájame na rovnako veľké kúsky. Osolíme a okoreníme. Králičie mäso zo všetkých strán potrieme 2 lyžicami dijonskej horčice, pomúčime a opečieme na rozpálenej panvici na olivovom oleji dozlatista. Mäso vyberieme na tanier. Do výpeku na panvicu prilejeme trochu olivového oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, bobkové listy a lístky z 2 vetvičiek rozmarínu. Podlejeme suchým bielym vínom a chvíľu povaríme. Potom prilejeme vývar a privedieme do varu. Mäso vrátime na panvicu do omáčky, osolíme a okoreníme. Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 - 20 minút na miernom ohni domäkka. Dochutíme 1 lyžicou dijonskej horčice. Plameň stíšime a primiešame 2 lyžice kyslej smotany. Na záver pridáme hrsť nahrubo nasekanej petržlenovej vňate a odstavíme zo sporáka.

Príloha

Cuketu umyjeme, osušíme a konce odstránime. Rozrežeme ju na štvrtiny. Z každej časti vyrežeme alebo lyžicou vydlabeme jadierka a dužinu nakrájame na prúžky. Bagetu nakrájame na plátky a opečieme z oboch strán na troche olivového oleja dozlatista. Posypeme najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. V tej istej panvici na troche olivového oleja opečieme zo všetkých strán aj na prúžky nakrájanú cuketu. Ochutíme roztlačeným strúčkom cesnaku, lístkami rozmarínu, soľou a korením.

Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme dusené králičie mäso a prelejeme omáčkou z dijonskej horčice. Podávame s opečenou cuketou a chrumkavou bagetou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info