Teľacie rezne so špargľou a s hubami
Suroviny
- 200 g špargle (zelená a biela)
- 200 g čerstvých húb (hliva ustricová, hnedé a biele šampiňóny)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 2 teľacie rezne z vrchného šálu
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 a pol lyžice masla Pilos
- 100 ml bieleho suchého vína
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 hrsť hoblín parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
POSTUP
Špargľu očistíme škrabkou do 2/3 dĺžky (hlavičky nešúpeme) a nakrájame na menšie kúsky (hlavičky necháme celé). Huby prekrojíme na menšie časti a cesnak so štipľavou papričkou zbavenou jadierok nadrobno.
Rezne z oboch strán osolíme a okoreníme. Sprudka ich restujeme na rozpálenej panvici s olejom spolu s hubami. Keď sú plátky z jednej strany opečené, obrátime ich a do panvice prihodíme špargľu, ktorú ešte osolíme a okoreníme. Po chvíli ochutíme cesnakom a štipľavou papričkou. Tesne pred dokončením vhodíme maslo a necháme roztopiť. Potom podlejeme vínom a pár sekúnd povaríme, aby sa z neho odparil alkohol.
Servírovanie
Teľacie rezne servírujeme so špargľou a s hubami preliate výpekom a posypané natrhanou petržlenovou vňaťou a hoblinami parmezánu.