0
2
Vyprážaný kapor s pečenou zeleninou a cesnakovo-zemiakovou majonézou

Vyprážaný kapor s pečenou zeleninou a cesnakovo-zemiakovou majonézou

1 h 0 m
4 porcie

Zelenina

  • 100 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 100 g petržlenu
  • 100 g tekvice Hokkaido
  • olivový olej Primadonna
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 5 vetvičiek tymianu
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania


Majonéza

  • 100 g varených zemiakov
  • 3 žĺtky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ lyžice plnotučnej horčice Kania
  • ½ lyžice dijonskej horčice Kania
  • 2 lyžice octu
  • 100 ml vody
  • 100 ml olivového oleja Primadonna

 

Kapor

  • 600 g filety z kapra
  • 180 g hladkej múky Belbake
  • 2 vajcia
  • 13 g kypriaceho prášku Castello
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • repkový olej Vita D'or
  • petržlenová vňať (na ozdobu)

Potrebujeme

alobal, mixér, papierové utierky


POSTUP

Zelenina

Mrkvu, zeler, petržlen a tekvicu očistíme, pokvapkáme olejom, posypeme lístkami rozmarínu a tymianu (môžeme použiť i celé vetvičky), podlejeme vodou, osolíme a okoreníme. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi hodinu.


Majonéza

Do mixéra vložíme uvarené a ošúpané zemiaky, žĺtky, nasekaný cesnak, obe horčice, ocot, soľ, korenie a trochu vody. Rozmixujeme najemno a v priebehu postupne prilievame olivový olej.


Kapor

Filety z kapra nakrájame na hranolčeky.

Z hladkej múky, vajec, kypriaceho prášku, soli a vína, ktoré prilievame postupne, pripravíme redšie cesto. Kapra osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku. Necháme stiecť a vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista. Potom ich položíme na papierové utierky, aby sme odsali prebytočný tuk a znovu zľahka osolíme.


Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu pečenej zeleniny s vyprážaným kaprom. Ozdobíme na oleji krátko smaženou petržlenovou vňaťou. Zemiakovo-cesnakovú majonézu podávame v samostatnej miske.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať