Gaštanovo - jablková štrúdľa
Suroviny
- 3 jablká
- 35 g masla Pilos
- 40 g trstinového cukru Belbake
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 1 lyžička perníkového korenia Kania
- ½ limetky
- 2,5 lyžice strúhanky Belbake
- 250 g gaštanového pyré Culinea
- 1 vajce
- 2 lyžice trstinového cukru Belbake
Ešte budeme potrebovať
- práškový cukor Belbake
Potrebujeme
hlbšia panvica, strúhadlo, plech na pečenie
POSTUP
Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Do hlbšej panvice vhodíme maslo, trstinový cukor, mletú škoricu, perníkové korenie a šťavu z limetky. Miešame, kým sa všetky ingrediencie prepoja do jednotnej tekutiny. Prihodíme nakrájané jablká a za občasného miešania podusíme cca 3 – 4 minúty a odložíme na bok jemne vychladnúť. Lístkové cesto rozbalíme. Strednú tretinu cesta posypeme strúhankou a nastrúhaným gaštanovým pyré. Na vrch poukladáme jablká, ktoré polejeme zvyšnou šťavou. Cesto uzavrieme najskôr z kratších strán a následne aj z dlhších strán. Vrch cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme trstinovým cukrom. Pripravenú štrúdľu pečieme v rúre vyhriatej nap 180 °C cca 25 – 30 minút.
Servírovanie
Podávame posypané práškovým cukrom.






Beautifood