
Čoko–palacinková roláda
Suroviny
Palacinky
- 4 vajcia
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- 10 g kakaa Belbake
- 100 g hladkej múky Belbake
- 300 ml plnotučného mlieka Pilos
- 30 g masla Pilos
Krém
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (44%)
- 3 lyžice práškového cukru Belbake
- 250 g tučného tvarohu Pilos
- 1 lyžica citrónovej šťavy Solevita
Ešte budeme potrebovať
- 6 lyžíc džemu z čiernych višní s trnkovou šťavou Maribel
- práškový cukor Belbake
- čerstvé ovocie
Potrebujeme
panvica na palacinky, papier na pečenie, ručný mixér
POSTUP
Palacinky
V miske vymiešame vajíčka s kryštálovým cukrom. Pridáme kakao, múku mlieko, roztopené maslo a miešame, kým vznikne jednotné cesto. Palacinky pečieme na rozohriatej panvici cca 2 minúty z každej strany.
Krém
Ručným mixérom s nadstavcami metlička vyšľaháme smotanu na šľahačku, do ktorej pridáme práškový cukor, tvaroh a citrónovú šťavu. Palacinky poukladáme na papier na pečenie tak, aby vytvorili prekrývajúci sa základ. Krém rovnomerne rozotrieme na palacinky a na vrch pridáme džem. Okraje uzatvoríme do obdĺžnika a dlhšiu stranu postupne zrolujeme do rolády. Roládu stiahneme papierom na pečenie a odložíme do chladničky na minimálne 4 hodiny.
Servírovanie
Čoko–palacinkovú roládu podávame posypanú práškovým cukrom s ľubovoľným čerstvým ovocím.