Bublanina s broskyňami a tvarohom
Bublanina s broskyňami
- 5 vajíčok
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 120 ml slnečnicového oleja Vita D‘or
- 120 ml vlažnej vody
- 320 g polohrubej múky Belbake
- 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake
- štipka soli Belbake
- 1 kg čerstvých broskýň
Tvarohový krém
- 250 g hrudkovitého tvarohu Pilos
- 1 žĺtok
- 40 g práškového cukru Belbake
- 10 g Zlatého klasu
- kôra z 1 citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom metlička
- stierku
- papier na pečenie
- plech s rozmermi 35 × 45 cm
- strúhadlo na kôru
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Prilejeme olej s vlažnou vodou a premiešame. Potom prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva a na nízkych otáčkach krátko miešame do spojenia. V druhej miske vyšľaháme z bielkov a štipky soli tuhý sneh, ktorý ručne primiešame k žĺtkovej zmesi.
Tip: Sneh primiešavame opatrne, aby zostalo cesto nadýchané.
Cesto rovnomerne nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch úhľadne ukladáme na osminy nakrájané broskyne. Medzi ne lyžičkou navrstvíme tvarohový krém, ktorý sme pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií. Bublaninu pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 – 40 minút.
Servírovanie
Vychladnutú bublaninu podávame posypanú práškovým cukrom.