3
33
Bublanina s broskyňami a tvarohom

Bublanina s broskyňami a tvarohom

1 h 0 m
12 porcií

Bublanina s broskyňami

  • 5 vajíčok
  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • 120 ml slnečnicového oleja Vita D‘or
  • 120 ml vlažnej vody
  • 320 g polohrubej múky Belbake
  • 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake
  • štipka soli Belbake
  • 1 kg čerstvých broskýň

Tvarohový krém

  • 250 g hrudkovitého tvarohu Pilos
  • 1 žĺtok
  • 40 g práškového cukru Belbake
  • 10 g Zlatého klasu
  • kôra z 1 citróna

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom metlička
  • stierku
  • papier na pečenie
  • plech s rozmermi 35 × 45 cm
  • strúhadlo na kôru

 

 

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Prilejeme olej s vlažnou vodou a premiešame. Potom prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva a na nízkych otáčkach krátko miešame do spojenia. V druhej miske vyšľaháme z bielkov a štipky soli tuhý sneh, ktorý ručne primiešame k žĺtkovej zmesi.

Tip: Sneh primiešavame opatrne, aby zostalo cesto nadýchané.

Cesto rovnomerne nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch úhľadne ukladáme na osminy nakrájané broskyne. Medzi ne lyžičkou navrstvíme tvarohový krém, ktorý sme pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií. Bublaninu pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 – 40 minút.

 

Servírovanie

Vychladnutú bublaninu podávame posypanú práškovým cukrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať