19
96
Žemľovka z vianočky s tvarohom a jablkami
Pre spustenie videa musíte akceptovať marketingové cookies .

Žemľovka z vianočky s tvarohom a jablkami

1 h 30 m
8 porcií

2 vianočky

Zmes na namáčanie

  • 1 vajíčko
  • 3 žĺtky
  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • 50 g rozpusteného masla Pilos + na vymazanie formy
  • 300 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Tvarohová náplň

  • 500 g jemného hrudkovitého tvarohu Pilos
  • 2 žĺtky
  • 50 g práškového cukru Castello

Jablková náplň

  • 4 veľké jablká
  • šťava z 1/2 citróna
  • 40 g škoricového cukru
  • 50 g hrozienok Belbake namočených v 50 ml tuzemáku Alliance

Sneh

  • 5 bielkov
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 80 g mletých vlašských orechov Alesto

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku na šľahanie
  • zapekaciu misu (20 x 30 cm)
  • šľahací mixér
  • sekací mixér

Zmes na namáčanie

Vajíčko a žĺtky vyšľaháme s cukrom. Primiešame rozpustené maslo, mlieko a smotanu.

Tvarohová náplň

Tvaroh zmiešame so žĺtkami a cukrom.

Jablková náplň

Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky. Pridáme citrónovú šťavu, škoricový cukor a scedené hrozienka. Premiešame.

Žemľovka

Zapekaciu misu vymažeme maslom. Vianočku nakrájame na krajce, namáčame do mliečnej zmesi a uložíme na dno zapekacej misy. Na ňu navrstvíme jablkovú náplň, ďalšiu vrstvu vianočky namočenej v mliečnej zmesi a pridáme tvarohovú náplň, ktorú prikryjeme poslednou vrstvou namočenej vianočky. Žemľovku pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 minút.

Orechový sneh

Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha. Ručne primiešame mleté orechy. Orechový sneh navrstvíme na žemľovku 10 minút pred koncom pečenia a ďalej zapekáme pri 180 °C.

Servírovanie

Žemľovku necháme pred servírovaním mierne vychladnúť.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. máj 2023, 09:26

    Vyskúšala som a je super👍👍😏😏

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. apríl 2023, 11:01

    Od kedy vyšiel tento recept inú už nerobím 👍

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. apríl 2023, 08:49

      Dobrý deň, tešíme sa , že Vám Veronikina žemľovka chutí. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. marec 2023, 14:47

    Chcem vyskúšať.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. apríl 2023, 08:48

      Dobrý deň, určite túto tvarohovo-jablkovú žemľovku odporúčame vyskúšať. 😍 Veronikin jednoduchý video recept Vám s tým pomôže. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. marec 2023, 16:29

    Keď žemlovku, tak podľa tohto receptu. Je šťavnatá, vláčna - jednoducho vynikajúca. Robíme ju pravidelne.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      17. marec 2023, 07:55

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za komentár. 😇 Tešíme sa, že sa Vám recept páči. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. marec 2023, 12:49

    Je naozaj výborná , tiež už inú nerobím ☺️ vďaka za všetky vaše recepty, ktoré ma neraz zachránili , pretože s istotou viem, že sa vždy podaria .

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      17. marec 2023, 07:44

      Dobrý deň, ďakujeme za Váš milý komentár, ktorý nás veľmi potešil. 😍 Ktorý recept z Kuchyne Lidla je Váš najobľúbenejší? 😇

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať