12
79
Žemľovka z vianočky s tvarohom a jablkami

Žemľovka z vianočky s tvarohom a jablkami

1 h 30 m
8 porcií

2 vianočky

Zmes na namáčanie

  • 1 vajíčko
  • 3 žĺtky
  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • 50 g rozpusteného masla Pilos + na vymazanie formy
  • 300 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Tvarohová náplň

  • 500 g jemného hrudkovitého tvarohu Pilos
  • 2 žĺtky
  • 50 g práškového cukru Castello

Jablková náplň

  • 4 veľké jablká
  • šťava z 1/2 citróna
  • 40 g škoricového cukru
  • 50 g hrozienok Belbake namočených v 50 ml tuzemáku Alliance

Sneh

  • 5 bielkov
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 80 g mletých vlašských orechov Alesto

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku na šľahanie
  • zapekaciu misu (20 x 30 cm)
  • šľahací mixér
  • sekací mixér

Zmes na namáčanie

Vajíčko a žĺtky vyšľaháme s cukrom. Primiešame rozpustené maslo, mlieko a smotanu.

Tvarohová náplň

Tvaroh zmiešame so žĺtkami a cukrom.

Jablková náplň

Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky. Pridáme citrónovú šťavu, škoricový cukor a scedené hrozienka. Premiešame.

Žemľovka

Zapekaciu misu vymažeme maslom. Vianočku nakrájame na krajce, namáčame do mliečnej zmesi a uložíme na dno zapekacej misy. Na ňu navrstvíme jablkovú náplň, ďalšiu vrstvu vianočky namočenej v mliečnej zmesi a pridáme tvarohovú náplň, ktorú prikryjeme poslednou vrstvou namočenej vianočky. Žemľovku pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 minút.

Orechový sneh

Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha. Ručne primiešame mleté orechy. Orechový sneh navrstvíme na žemľovku 10 minút pred koncom pečenia a ďalej zapekáme pri 180 °C.

Servírovanie

Žemľovku necháme pred servírovaním mierne vychladnúť.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    28. november 2022, 20:37

    Skvelý recept!! 🙂😍 pripájam sa k ostatným, tiež ju pripravujem už iba podľa tohto receptu 🙂😍

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      30. november 2022, 10:19

      Dobrý deň, veľmi nás teší, že ste si žemľovku obľúbili. 🥳 Máte aj nejaký recept od Veroniky, ktorý je váš najobľúbenejší? 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. november 2022, 14:44

    Upeciem a vyskusam recept

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      20. november 2022, 07:26

      Dobrý deň. Veríme, že žemľovka sa vám podarí a pochutná si na nej celá rodina. 😇 Určite nám dajte vedieť, ako ste boli s receptom spokojný/á. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. október 2021, 14:25

    na aky rozmer zapekacej misky je tento recept? dakujem

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      14. október 2021, 16:31

      Píše že 20×30

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. jún 2021, 09:52

    Odkedy som objavila tento recept, pripravujem žemľovku iba takto. Je vynikajúca. 😋😋😋

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. máj 2021, 09:40

    tak táto je ozaj skvelá, moja dcéra robieva len túto

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať