6
7
Žemľovka z vianočky s tvarohom a jablkami

Žemľovka z vianočky s tvarohom a jablkami

1 h 30 m
8 porcií

2 vianočky

Zmes na namáčanie

  • 1 vajíčko
  • 3 žĺtky
  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • 50 g rozpusteného masla Pilos + na vymazanie formy
  • 300 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Tvarohová náplň

  • 500 g jemného hrudkovitého tvarohu Pilos
  • 2 žĺtky
  • 50 g práškového cukru Castello

Jablková náplň

  • 4 veľké jablká
  • šťava z 1/2 citróna
  • 40 g škoricového cukru
  • 50 g hrozienok Belbake namočených v 50 ml tuzemáku Alliance

Sneh

  • 5 bielkov
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 80 g mletých vlašských orechov Alesto

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku na šľahanie
  • zapekaciu misu (20 x 30 cm)
  • šľahací mixér
  • sekací mixér

Zmes na namáčanie

Vajíčko a žĺtky vyšľaháme s cukrom. Primiešame rozpustené maslo, mlieko a smotanu.

Tvarohová náplň

Tvaroh zmiešame so žĺtkami a cukrom.

Jablková náplň

Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky. Pridáme citrónovú šťavu, škoricový cukor a scedené hrozienka. Premiešame.

Žemľovka

Zapekaciu misu vymažeme maslom. Vianočku nakrájame na krajce, namáčame do mliečnej zmesi a uložíme na dno zapekacej misy. Na ňu navrstvíme jablkovú náplň, ďalšiu vrstvu vianočky namočenej v mliečnej zmesi a pridáme tvarohovú náplň, ktorú prikryjeme poslednou vrstvou namočenej vianočky. Žemľovku pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 minút.

Orechový sneh

Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha. Ručne primiešame mleté orechy. Orechový sneh navrstvíme na žemľovku 10 minút pred koncom pečenia a ďalej zapekáme pri 180 °C.

Servírovanie

Žemľovku necháme pred servírovaním mierne vychladnúť.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. január 2021, 16:30

    Keby som použila namiesto vianočky rožky koľko ks potrebujem 🙏Ďakujem

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. január 2021, 14:11

      Dobrý deň, orientovať sa môžete podľa gramov bežnej vianočky a podľa toho nakúpiť zodpovedajúci počet rožkov. Prajeme pekný deň a príjemné pečenie. :-)

      Odpovedať
  • Tana Breznicka
    15. október 2020, 19:59

    Perfektna!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. október 2020, 10:25

    Zdravim. Vyskusal som a bolo to super. Dal som aj namocene susene slivky.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. máj 2020, 09:47

    Najlepšia zemlovka akú som kedy jedla 👍👍👍

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. máj 2020, 10:58

    Žemľovku robím už iba podľa tohoto receptu. Tie orechy v tom snehu sú úžasné... Celá je mňam... Inak osobne žemľovku nemusím.. Ale nieje žemľovka ako žemľovka... Manžel ju zbožňuje.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      22. december 2020, 22:52

      Súhlas s každou vetou.

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info