Jablková bábovka
Suroviny
Bábovka
- 450 g nastrúhaného jablka (cca 4 kusy)
- šťava z 1 citróna
- 330 g polohrubej múky Belbake
- 160 g trstinového cukru Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 150 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 150 g kyslej smotany Pilos
- 3 vajcia
- 140 g vlašských orechov Alesto
Na vymazanie a vysypanie
- 20 g masla Pilos
- 30 g polohrubej múky Belbake
Poleva
- 200 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic Milbona
- 50 g zmäknutého masla Pilos
- 80 g práškového cukru Belbake
- kôra z 1 citróna
Ozdoba
- 30 g mrazom sušeného manga
Potrebujeme
- strúhadlo, formu na bábovku
POSTUP
Bábovka
Ošúpané jablká nastrúhame nahrubo a zajeme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
V druhej miske zmiešame sypké prísady. Metličkou premiešame, aby sa suroviny nakyprili. Potom primiešame tekuté ingrediencie. Na záver polovicu orechov nasekáme nahrubo a polovicu najemno a spolu s jablkami ich pridáme do cesta.
Formu vymažeme maslom, vysypeme múkou a naplníme cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 1 hodinu.
Upečenú vychladnutú bábovku vyklopíme z formy.
Poleva
Všetky suroviny spolu zmiešame a pripravenou polevou potrieme bábovku.
Dozdobíme rozmrveným mrazom sušeným mangom.