0
7
Baileys mousse

Baileys mousse

30 min
3 porcie

Suroviny

  • 110 g horkej čokolády Fin Carré (52 % kakaa)
  • 25 g masla Pilos
  • 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
  • 130 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 50 ml Baileys Original
  • 2 vajcia
  • čerstvé maliny
  • čokoládové vajíčka

Potrebujeme

  • misku na vodný kúpeľ

POSTUP

Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. Pridáme cukor, 30 ml smotany, baileys a premiešame. Po jednom postupne vmiešame žĺtky a necháme pár minút vychladnúť.

Bielky šľaháme nad parou asi 2 minúty. Odstavíme z tepelného zdroja a šľaháme ďalej do pevného snehu.

Sneh zľahka vmiešame do čokoládovej zmesi, do ktorej nakoniec zapracujeme vyšľahanú zvyšnú smotanu na šľahanie.

Poháre naplníme penou a necháme odležať v chladničke aspoň 6 hodín.

Servírovanie

Baileys mousse servírujeme dozdobené čerstvými malinami a čokoládovými vajíčkami.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať