Baileys mousse
Suroviny
- 110 g horkej čokolády Fin Carré (52 % kakaa)
- 25 g masla Pilos
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- 130 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 50 ml Baileys Original
- 2 vajcia
- čerstvé maliny
- čokoládové vajíčka
Potrebujeme
- misku na vodný kúpeľ
POSTUP
Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. Pridáme cukor, 30 ml smotany, baileys a premiešame. Po jednom postupne vmiešame žĺtky a necháme pár minút vychladnúť.
Bielky šľaháme nad parou asi 2 minúty. Odstavíme z tepelného zdroja a šľaháme ďalej do pevného snehu.
Sneh zľahka vmiešame do čokoládovej zmesi, do ktorej nakoniec zapracujeme vyšľahanú zvyšnú smotanu na šľahanie.
Poháre naplníme penou a necháme odležať v chladničke aspoň 6 hodín.
Servírovanie
Baileys mousse servírujeme dozdobené čerstvými malinami a čokoládovými vajíčkami.