Jogurtový krémeš
Cesto
- 1 chladené lístkové cesto Belbake
- hladká múka na rozvaľkanie cesta
Krém
- 500 ml mlieka Pilos
- 5 lyžíc kryštálového cukru Belbake
- 2 vanilkové pudingové prášky Belbake
- 250 g bieleho jogurtu Pilos
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Čokoládová poleva
- • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 100 g čokolády na varenie Fin Careé (52 % kakaa)
- 80 g masla
Potrebujeme:
- dosku na vaľkanie
- valček
- papier na pečenie
- plech s rozmermi cca 35 x 40 cm
- tortovú formu (priemer 24 cm)
Cesto
Lístkové cesto rozkrojíme na 2 časti a rozvaľkáme na celú veľ kosť plechu. Preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a popicháme vidličkou. Každé cesto pečieme dozlatista v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 10 minút. Potom z neho opatrne vyrežeme dva kruhy s priemerom 24 cm. Jeden kruh ihneď opatrne rozrežeme na trojuholníky.
Krém
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Keď úplne vychladne, vmiešame do pudingu po častiach biely jogurt. Krém necháme trochu stuhnúť v chladničke. Medzitým smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku.
Čokoládová poleva
V horúcej smotane roztopíme čokoládu a miešame, až kým sa úplne nerozpustí. Potom pridáme maslo a ešte raz dôkladne premiešame, aby vznikla lesklá, hladká poleva. Polevou polejeme trojuholníky lístkového cesta a necháme stuhnúť.
Jogurtový krémeš
Na dno tortovej formy položíme nerozkrájaný kruh upečeného lístkového cesta. Naň rovnomerne natrieme pudingovo-jogurtový krém. Na krém navrstvíme vyšľahanú šľahačku a uhladíme. Na vrch poukladáme čokoládou poliate trojuholníky lístkového cesta. Jogurtový krémeš necháme pred podávaním poriadne stuhnúť v chladničke.